Taideyliopisto yhteistyöhön afrikkalaisten kumppaneiden kanssa osana Global Networks -verkostoja

Taideyliopisto on osa suomalaisten korkeakoulujen Global Networks -verkostoja, jotka saavat rahoitusta opetus- ja kulttuuriministeriöltä. Vuonna 2022 Taideyliopisto on käynnistänyt afrikkalaisten kumppaneidensa kanssa hankkeita, joiden tavoitteena on kehittää kaikkien osapuolien pedagogisia menetelmiä ja opetussisältöä.

Global Networks -verkostot tähtäävät uudenlaisiin työmenetelmiin, joiden tarkoitus on Suomen korkeakoulubrändin ja globaalien kumppanuuksien vahvistaminen. Verkostojen jäsenenä Taideyliopisto sai vuoden 2021 alussa rahoitusta yhteistyön edistämiseen afrikkalaisten kumppaneiden kanssa. Niillä on opetus- ja kulttuuriministeriön rahoitus vuosille 2021–2024, mutta yhteistyötä suunnitellaan kestävälle pohjalle, jotta se jatkuisi rahoituskautta pidempään.

”Lähdimme kokoamaan toimijoita ja sisältöä Taideyliopiston Global Networks -verkostoihin tukeaksemme olemassa olevaa toimintaa ja luodaksemme uusia toimintamuotoja. Tavoitteenamme on myös kehittää yksikkörajojen yli ulottuvaa yhteistyötä ja luoda opiskelijoille, tutkijoille ja henkilöstölle sopivia palveluita, jotka ovat tarpeen näin laajoissa kansainvälisissä hankkeissa”, projektipäällikkö Katja Kiviharju sanoo.

”Tavoitteenamme on, että opimme kumppaneidemme kanssa toisiltamme ja edistämme synergiaa koulutuksen ja tutkimuksen välillä.”

Kiviharjun mukaan kaikki Taideyliopiston Global Networks -hankkeet etenevät nyt hyvin perusteellisen suunnittelun ansiosta. Tulevien vuosien aikana toteutetaan yhteisiä kursseja, kohtaamisia ja julkaisuja.

Tutustu Taideyliopiston hankkeisiin