Taidehallinnon ja -johtamisen kesäkurssi siirtyy verkkoon

Opiskelijoita halaamassa toisiaan harjoitusten keskellä

Kansainvälinen Arts Management at Sibelius Summer Academy -kurssi 11.-14.8.2020 järjestetään koronavirusiepidemian vuoksi kokonaan verkossa. Digitalisoituminen tarjoaa uusia tapoja kokoontua yhteen käsittelemään nykymaailman muuttuvia olosuhteita.

– COVID19 vaikuttaa suuresti koulutuskenttään ja kulttuurialaan ja synnyttää samalla uusia luovia ideoita. Taideteoksen ja yleisön välistä suhdetta on tarkasteltava uudelleen, toteaa kurssin vastuuopettaja, Sibelius-Akatemian taidehallinnon lehtori Violeta Simjanovska.

Arts Management at Sibelius Summer Academy -kurssilla luennoivat Franco Bianchini, Lidia Varbanova, Toni-Matti Karjalainen, Violeta Simjanovska ja Sue Kay. Kesäkurssin tarkoitus on lisätä osallistujien tietoja ja taitoja taiteen ja yrittäjyyden yhdistämisestä sekä yhteistyön ja verkostoitumisen merkityksestä taidealalla. Kurssilla käsitellään neljää eri aihealuetta ja niiden ajankohtaisia kysymyksiä:

  • Fusion: New models of cultural practices, institutions and policies – arts and wellbeing
  • Arts, entrepreneurship and Digitalization
  • Trade of cultural narratives – exporting culture, telling local stories, branding places
  • From idea to realization- Project conception, cooperation and networking (EU findings)

Maailmanlaajuinen pandemiatilanne vaikuttaa tällä hetkellä monella tavoin kielteisesti elämäämme. Simjanovska on kuitenkin varma, että kriisi tuo lopulta jotain hyvää.

– Tässä tilanteessa tarvitaan sopeutumiskykyä ja joustavuutta ja olen iloinen, että meillä on mahdollisuus järjestää Arts Management at Sibelius Summer Academy -kurssi tänä vuonna verkossa, hän toteaa.

Ilmoittautuminen Arts at Sibelius Summer Academy -kurssille päättyy 3. kesäkuuta 2020.

Yhteystiedot

Maija Kühn
maija.kuhn@uniarts.fi

Sibelius Summer Academy on Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kansainvälinen kesäkoulu, jonka kursseilla opettavat tunnustetut taiteilijat ja opettajat niin Sibelius-Akatemiasta kuin maailmalta. Kursseille voivat osallistua sekä akatemian opiskelijat että ulkopuoliset hakijat. Sibelius Summer Academy toteutettiin ensimmäisen kerran kesällä 2019. Kesäakatemiatoiminta on uutta Taideyliopistossa. Osa sen opetuksesta järjestetään Jane ja Aatos Erkon säätiön sekä Jenny ja Antti Wihurin rahaston rahoittaman Sibelius-Akatemian kansainvälisen vierailijaohjelman puitteissa.