Kuvataideakatemian alumni – hae New Yorkin ISCP-residenssiin

Kuvataideakatemiasta valmistuneet maisterit voivat hakea International Studio & Curatorial Program -residenssiin, haku on auki 18.4. 2022 saakka.

Näkymä residenssiasunnon talon katolta.

Kuvataideakatemian alumneille suunnatut 3–11 kuukauden residenssiohjelmat tukevat kuvataiteilijoiden maisteritutkinnon jälkeisiä jatko-opintoja korkeatasoisissa residenssikeskuksissa. 

Kuvataideakatemian residenssikumppanit ovat Jan van Eyck Academie Maastrichtissa, ISCP – International Studio & Curatorial Program New Yorkissa, LIFT Liaison of Independent Filmmakers of Toronto, SPACE Lontoossa sekä Cove Park ja Scottish Sculpture Workshop Skotlannissa. 

Haku New Yorkin alumniresidenssiin International Studio & Curatorial Program on auki 18.3.-18.4.2022. Kuuden kuukauden residenssijakso alkaa tammikuussa 2023. Kaikenikäiset Kuvataideakatemiasta valmistuneet taiteilijat, joille on kertynyt vähintään viiden vuoden työkokemus, voivat hakea residenssin.

Residenssit Jan van Eyck, SPACE ja LIFT olivat haussa 13.2.–13.3.2022. Seuraava haku on keväällä 2023. Haku Ecologies in the making: Sculpting Futures -residenssiin Skotlannissa haku avautuu seuraavan kerran vuoden 2022 lopussa. 

Residenssiohjelmat ovat osa Taideyliopiston Kuvataideakatemian ja Saastamoisen säätiön yhteistyöhanketta, joka rakentaa dialogia taiteen opetuksen ja kansainvälisen taidekentän välille. Lue lisää Kuvataiteen kansainväliset uudet avaukset -hankkeesta

ISCP – International Studio & Curatorial Program, New York

International Studio & Curatorial Program (ISCP) tukee taiteilijoiden ja kuraattorien luovaa kehitystä ja edistää vaihtoa residenssien ja julkisten ohjelmien kautta. ISCP sijaitsee entisessä tehtaassa Brooklynissa, ja siihen kuuluu 35 valoisaa työstudiota ja kaksi galleriaa. ISCP on New Yorkin kattavin kansainvälinen visuaalisen taiteen residenssiohjelma, joka perustettiin vuonna 1994. ISCP järjestää näyttelyitä, tapahtumia ja offsite-projekteja, jotka ovat maksuttomia ​​ja avoimia kaikille, ylläpitäen eloisaa nykytaiteen toimijoiden ja monipuolisen yleisön yhteisöä. Yli 1 800 taiteilijaa ja kuraattoria yli 90 maasta on toiminut ISCP:n residenssissä. ISCP:n asukkaita rohkaistaan ​​hyödyntämään talon sisäistä taiteilija- ja kuraattoriyhteisöä, joka tarjoaa korvaamattomia kansainvälisiä yhteyksiä, ammatillisia keskusteluja ja kritiikkiä. Ohjelman aikana kaikki asukkaat kutsutaan osallistumaan useisiin aktiviteetteihin ISCP:ssä ja sen ulkopuolella, mukaan lukien neljä ohjelman ydintoimintoa: Visiting Critics, Field Trips, Artists at Work ja Open Studios.

ISCPn työhuone.

Aiheeseen liittyvää 

Uutinen vuoden 2022 valinnoista: Kuvataideakatemian alumni Iisa Lepistö on valittu Skotlannin residenssiohjelmaan

Uutinen vuonna 2020 valituista residenssitaiteilijoista: Alumniresidensseihin Britt Al-​Busultan, Yassine Khaled, Anssi Pulkkinen ja Tiina Pyykkinen 

Yassine Khaledin haastattelu: ”Ilman kommunikaatiota emme ole elossa” – Yassine Khaledille keskeistä taiteessa on ihmisten välinen yhteys 

Tiina Pyykkisen haastattelu: Taiteilijaresidenssissä kohdataan kollegoita eri puolilta maailmaa – haastattelussa kuvataiteilija Tiina Pyykkinen