Hurraa! Vietämme 10-vuotisjuhlaa vuonna 2023! Juhlavuoden aikana keskitymme katsomaan tulevaisuuteen.

Eero Holstila Taideyliopiston vuonna 2022 aloittavan hallituksen jäseneksi

Taideyliopiston yliopistokollegio valitsi Eero Holstilan yliopistoyhteisön ulkopuoliseksi jäseneksi yliopiston hallitukseen. Holstilan kausi on nelivuotinen, 1.1.2022–31.12.2025.

VTM Eero Holstila on kaupunkipolitiikan asiantuntija, joka työskentelee neuvonantajana Aluekehittämisen konsulttitoimisto MDI:ssä. Holstila on aiemmin toiminut mm. Helsingin kaupungin elinkeinojohtajana, Culminatum Oy:n toimitusjohtajana, Helsingin kaupungin tietokeskuksen johtajana sekä itsenäisenä konsulttina.

Eero Holstilalla on pitkä kokemus hallitustyöskentelystä yhdistyksissä, yhteisöissä ja yrityksissä. Tällä hetkellä hän on mm. Helsingin Barokkiorkesterin hallituksen puheenjohtaja sekä hallituksen jäsen Kuhmon Kamarimusiikin Kannatusyhdistyksessä. Vuosina 2009–2011 Holstila oli Sibelius-Akatemian hallituksen jäsen.

Holstila on toiminut pitkään myös kansainvälisissä verkostoissa, esimerkiksi Rotterdamin kaupungin kansainvälisessä neuvottelukunnassa ja The Technopolicy Networkin neuvottelukunnassa.

Kollegio teki päätöksen kokouksessaan 18.11.2021.

Taideyliopiston hallituksessa on kaikkiaan viisi yliopistoyhteisön ulkopuolista jäsentä. Kollegio valitsi neljä muuta jäsentä syyskuussa. Eero Holstilan lisäksi hallituksessa aloittavat uusina jäseninä Leevi Haapala, Jukka Kekkonen ja Sonya Lindfors. Heidän kautensa on nelivuotinen, 31.12.2025 saakka. Hallituksessa jatkaa edelleen Astrid Thors, jonka kausi on kaksivuotinen, 31.12.2023 saakka.

Hallituksessa lisäksi kuusi yliopistoyhteisön jäsentä

Taideyliopiston hallituksessa on kaikkiaan 11 jäsentä. Ulkopuolisten jäsenten lisäksi siihen kuuluu kuusi yliopistoyhteisön sisäistä jäsentä. Professorijäsenet ovat Kristiina Ilmonen ja Kirsi Monni. Muuta opetus- ja tutkimushenkilöstöä sekä muuta henkilöstöä edustavat Anu Vehviläinen ja Katariina Kivistö-Rahnasto. 

Taideyliopiston ylioppilaskunta valitsee hallituksen vielä kaksi opiskelijajäsentä loppuvuoden aikana.

Lisätiedot

Mika Virkkala 
Taideyliopiston yliopistokollegion puheenjohtaja 
050 384 3484