Andy Best kuvanveiston professoriksi

Kuvataideakatemian kuvanveiston professorin urapolkutehtävään tasolle professori (associate professor) 15.1.2021-31.12.2025 on valittu kuvataiteen maisteri, kuvataiteilija Andy Best.

Andy Best lumisen maiseman keskellä.
Kuvaaja: Petri Summanen

Best on englantilaislähtöinen kuvanveistäjä, mediataiteilija ja tutkija, joka tulee Kuvataideakatemiaan Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun kuvanveiston lehtorin tehtävästä. Hän on aiemmin toiminut yliopettajana Turun taideakatemiassa ja johtanut Aalto ARTSin taiteen laitoksen yhteisen opetuksen yksikköä.

Best on kansainvälisesti meritoitunut kuvanveistäjä, mediataiteilija, kuraattori ja tuottaja. Hän on työskennellyt yhdessä puolisonsa Merja Puustisen kanssa vuodesta 1992 lähtien kokeellisen julkisen taiteen, interaktiivisten kuva- ja mediataideprojektien parissa sekä toteuttanut kaupunki-, ympäristötaide ja performanssiteoksia. Taitelijaparille myönnettiin ensimmäinen mediataiteen valtionpalkinto vuonna 1998 heidän pioneerityöstään 3D virtuaalimaailmojen ja internet-taiteen parissa.

Best on pitänyt lukuisia esitelmiä kansainvälisissä konferensseissa ja julkaissut useita artikkeleita. Hän on Espoo Kunsthallen ja Imagining Godzilla -taiteilijaresidenssiverkoston perustajajäsen. Imagining Godzilla-projekti tuo yhteen taiteilijoita, tutkijoita, kuraattoreita ja organisaatioita, jotka tutkivat Itämeren ympäristökriisiä.