Tutustu taiteilijaan: ”Yleisö herättää musiikin henkiin”

Viulistiopiskelija Aino Yamaguchi esiintyy lauantaina 7.11. Beethoven 250 -juhlavuoden konsertissa, joka esittelee nuoren säveltäjän ja hänen opettajiensa tuotantoa.

Aino Yamaguchi hymyilee kameralle. Kuva on otettu viljapellon keskellä.
Venla Lahti

Kysyimme Ainolta viisi kysymystä liittyen Beethoven 250: Nuori säveltäjä -konserttiin ja häneen itseensä taiteilijana.

Mitä opiskelet Sibelius-Akatemiassa?

Opiskelen Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa viulunsoittoa. Sen lisäksi opiskelen kamarimusiikkia ja tietenkin musiikinteoriaa.

Millainen olet artistina? Kuvaile itseäsi viidellä sanalla.

Toivon olevani persoonallinen, puhutteleva, innovatiivinen, luonteva ja tunteikas.

Suurin unelmasi?

Haluan löytää niin musiikissa kuin muussakin elämässä oman ääneni, jonka avulla voin vaikuttaa ja tuoda iloa ympärilleni.

Miltä suuren yleisön edessä esiintyminen tuntuu?

Musiikissa yksi tärkeimmistä asioista on juuri kuulijan ja esiintyjän vuorovaikutus. Kuluneen vuoden aikana on ollut kieltämättä yksinäistä, kun ei ole saanut jakaa tekemäänsä työtä yleisön kanssa. Lavalle astuminen tuntuu joka kerta erilaiselta, eikä siihen koskaan kyllästy. Yleisö herättää musiikin henkiin.

Mihin kuulijan kannattaa kiinnittää erityisesti huomiota lauantain konsertissa?

Konsertissa kuullaan Beethovenin varhaistuotantoa meidän oppilaiden soittamana, sekä Beethovenin opettajien tuotantoa Sibelius-Akatemian opettajien tulkitsemana. Sen lisäksi Sophia Chambonin tuore tilausteos saa kantaesityksensä konsertissa. Sitä voi vaikka mietiskellä, miten paljon musiikki on ajan saatossa muuttunut ja millainen mahtaa olla sen tulevaisuus.

Beet­ho­ven 250: Nuori sä­vel­tä­jä -konsertti

Nuoret muusikot esittävät nuoren Beethovenin musiikkia ja Taideyliopiston Sibelius-Akatemian opettajat esittävät Beethovenin opettajien musiikkia. Kantaesityksenä kuullaan myös nuoren sävellysopiskelijan Sophia Chambonin uusi teos.