Hurraa! Vietämme 10-vuotisjuhlaa vuonna 2023! Juhlavuoden aikana keskitymme katsomaan tulevaisuuteen.

Syyskuun konserttivinkit

R-talon konserttisalissa soi Ukrainan ja Valko-Venäjän vaiettu musiikki sekä muistellaan viulutaiteilija- ja pedagogi Seppo Tukiaista. Musiikkitalossa kuullaan Minna Leinosen sävellyskonsertti.

Ukrainan ja Valko-Venäjän vaiettua musiikkia pianolle

Pianisti Kirill Kozlovskin ”Emme enää koskaan ole veljeksiä – pianomusiikkia Ukrainasta ja Valko-Venäjältä” -konsertin ensimmäinen puolisko koostuu valkovenäläisestä pianomusiikista, toinen -ukrainalaisesta. Ensimmäisessä puoliskossa on mukana kaksi kantaesitystä: Mikko Nisulalta ja Inkeri Jaakkolalta muunnelmia valkovenäjäisestä Kupalinka-sävelmästä.

Tutustu konserttiin: Emme enää koskaan ole veljeksiä – pianomusiikkia Ukrainasta ja Valko-Venäjältä

14.9.2023 klo 19
Konserttisali, Pohjoinen Rautatiekatu 9

Eläköön! Seppo Tukiainen

Viulutaiteilija ja -pedogogi Seppo Tukiaisen (1939–2022) kollegat ja oppilaat musisoivat ja muistelevat ystäväänsä ja mentoriaan R-talon legendaarisessa konserttisalissa.

Seppo Tukiainen aloitti työskentelyn viulunsoiton lehtorina Sibelius-Akatemiassa vuonna 1973 ja toimi jousisoitinten koulutuslinjan johtajana 1994–2001. Tukiainen esiintyi kansainvälisesti, levytti ja kuului eri viulukilpailujen tuomaristoihin.

Tutustu konserttiin: Eläköön! Seppo Tukiainen

23.9.2023 klo 16
Konserttisali, Pohjoinen Rautatiekatu 9

Hello from the Planet Earth

Minna Leinosen jatkotutkintokonsertti Hello from the Planet Earth on monitaiteinen sävellyskonsertti, joka sisältää Leinosen musiikkia, Heta Kuchkan mediataidetta, Touko Hujasen valokuvia sekä Jussi Suonikon ja Timo Kurkikankaan äänisuunnittelua. Konsertissa muusikot vievät kuulijan lempipaikkoihinsa aarniometsästä meren ulapalle ja huvipuistoon, toisaalla lapset lähettävät terveisensä muuttuvalle maapallolle. 

Tutustu konserttiin: Minna Heinonen – Hello from the Planet Earth

23.9.2023 klo 19
Camerata, Musiikkitalo