Teatterikorkeakoulun Alumnit ry

Teatterikorkeakoulun Alumnit ry - Föreningen Teaterhögskolans Alumner rf

Liity alumniyhdistykseen! 

Alumniyhdistys suunnittelee ja järjestää taiteilijatapaamisia, tilaisuuksia, alumnimatkoja ja alumniklubeja.

Jäsenenä voit myös ilmoittaa kiinnostuksestasi olla mukana suunnittelutyössä, laita viesti osoitteella   alumni (at) uniarts.fi , niin se välitetään alumniyhdistyksen hallitukselle.

Yhdistyksen säännöt   pdf-tiedostona.

Yhdistyksen hallitus kokoontuu noin kymmenen kertaa vuoden aikana. Hallituksen puheenjohtajana 2016-2018 toimii Taisto Oksanen ja hallituksen varsinaiset jäsenet ovat vuonna 2017 Kimmo Alakunnas, Leena Havukainen, Kirsikka Moring, Kristiina Repo, Ville Sandqvist ja Sinikka Sokka.

Yhdistyksen seuraava kokous järjestetään 16.4.2018 klo 17.00 TeaKissa.  Yhdistyksen kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat ja valitaan erovuoroisten tilalle kaksivuotiskaudeksi puheenjohtaja ja hallitukseen varsinaisia ja varajäseniä.

Kevätkauden 2018 alumniklubeista

Tammikuussa 15.1. alumniklubilla keskusteltiin otsikolla ELÄMÄ JA HENKI - KAUANKO NYT ON AIKAA? Keskustelijoina kosmologi Syksy Räsänen, piispa Teemu Laajasalo ja ohjaaja Leea Klemola. Kirsikka Moring toimi tilaisuuden vetäjänä.
Auditorio on täynnä keskusteluun osallistuvaa yleisöä.Keskustelua ei taltioitu.

alumniklubi 12.2.2018 klo 18-21 Kuinka meidän käy – VOS ehdotus julki
TeaK auditorio 1
Opetus- ja kulttuuriministeriön työryhmän ehdotus taide- ja kulttuurilaitosten rahoituksen uudistamiseksi on valmis. Seuraavaksi se lähtee lausuntokierrokselle.
Keskusteluun osallistuvat OKM ylijohtaja Riitta Kaivosoja, joka toimi ehdotuksen tehneen työryhmän varapuheenjohtajana, teatterinjohtaja Miko Jaakkola Kotkan kaupunginteatterista,  teatterinjohtaja ja näyttelijä Angelika Meusel Rakastajat-teatterista Porista, TTT taiteellinen johtaja Maarit Pyökäri Tampereelta, Glims&Gloms taiteellinen johtaja Tuomo Railo Espoosta, Taideyliopiston vararehtori Paula Tuovinen  sekä muita esittävän taiteen kentän toimijoita.
Puheenjohtajana toimii alumniyhdistyksen hallituksen jäsen, TeaK yhteisen opetuksen keskuksen johtaja Ville Sandqvist.Keskustelu taltioidaan ja se tulee nähtäville vimeoon.

19.3. klo 18-21  alumniklubi Taiteellinen teatteri nyt?
järjestäjinä: STOD ry yhdessä Teatterikorkeakoulun alumnit ry – Teaterhögskolans Alumner rf:n kanssa Kansallisteatterin Lavaklubilla  
Suomen teatteriohjaajat ja dramaturgit ry (STOD) täyttää 50 vuotta vuonna 2018.
Mukana ohjaajat Ralf Långbacka, Hanna Kirjavainen, Piia Peltola, Janne Saarakkala ja Eino Saari.
Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun dekaani Maarit Ruikka vetää keskustelua.  

ti 3.4.2018 klo 19-21 työnimellä Tanssiklubi
TeaK auditorio 1
yhteistyössä Taideosuuskunta Apinatarha ja Teatterikorkeakoulun Alumnit ry
Keskustelun vetäjänä Isto Turpeinen ja mukana keskustelussa ovat Panu Varstala, Jarkko Mandelin, Reetta-Kaisa Iles, Ari Tenhula ja Marjo Kuusela. Tilaisuuden aluksi Reetta-Kaisa Iles:n koreografiasta tehty dokumentti, jonka on tehnyt Teemu Kyytinen. Tilaisuus on avoin kaikille.

Vuoden 2017 menneet tapahtumat

Marraskuussa järjestettiin kaksi alumniklubia: 21.11.Helsingin kulttuurijohto vastaa - tule kysymään! Vastaamassa ovat Helsingin apulaispormestari Nasima Razmyar sekä kulttuurin ja vapaa-ajan toimialajohtaja Tommi Laitio. Alumniyhdistyksen hallituksen jäsen, Ville Sandqvist toimi puheenjohtajana. 27.11 Teatteriväen kauneimmat joululaulut järjestettiin jo viidennen kerran  SKT:n Lavaklubilla. Yhdessä laulajien lisäksi paikalla oli Taideyliopiston sekakuoro ja TeaK opiskelijoista Miiko Toiviainen ja Katariina Lantto, jotka lauluivat sooloja ja duettoja.
Samassa yhteydessä julkistettiin Vuoden alumni 2017: professori ja puheen lehtori Malla Kuuranne.

Stanislavski-alumniklubi syyskuussa otsikolla Stanislavskin merkitys näyttelijälle ja ohjaajalle nykypäivänä. Kristiina Repo johdatteli keskustelua, johon osallistuivat paitsi panelisteiksi kutsutut Marjo-Riikka Mäkelä, Asko Sarkola ja Valtteri Simonen myös New Yorkin Actor’s Studiossa opiskelleita ja Venäjällä teatterikoulutuksensa saaneita sekä jo eläkkeellä olevia suomalaisia näyttelijöitä. Paikalla oli myös Turusta ja Tampereelta paikalle saapuneita teatterialan henkilöitä. Nykyopiskelijat esittivät monia kysymyksiä ja keskustelu erilaisista näyttelijäntyön ja -taiteen tekniikoista jatkui vilkkaana lähes kolme tuntia. Auditoriossa on 107 paikkaa ja se oli lähes täynnä.Tilaisuus videoitiin ja tallenne on nähtävänä vimeossa lokakuussa.

Huhtikuun alussa keskusteltiin kulttuuriVOSista: Pudotuspeliä odotellessa. Mukana asiaa valmistelevan työryhmän jäseniä ja teatteri- ja tanssikentän toimijoita. Tilaisuus videoitiin, ja tallenne on katsottavissa Vimeossa.

Helmikuussa järjestettiin yhteistyössä Vivica's Vänner -säätiön kanssa alumniklubisarjassa paneelikeskustelu otsikolla Vivican keittiössä.
Osallistujat olivat Huvilakatu 1:n legendaarisessa keittiössä työskennelleitä, kestitettyjä ja juhlineita työtovereita ja ystäviä ikiomine näkökulmineen: Birgitta Ulfsson, Bengt Ahlfors, MIlja Sarkola, TIina Lindfors ja Lilga Kovanko.
Keskustelua johdatteli Raija-Sinikka Rantala ja yleisöstä kuultiin lukuisia sattumuksia ja muistoja yhteistyösta Vivica Bandlerin kanssa.
Teatterikorkeakoulun sisätorilla oli yleisölle avoinna Vivica Bandler 100 v juhlavuoden näyttely  6.2.-26.3.2017.

 

Alumni ja alumniyhdistyksen jäsenyys

Alumniksi tullaan valmistumisen myötä, mutta alumniyhdistykseen pitää itse hakeutua. Teatterikorkeakoulun alumniyhdistyksen jäsenyyttä haetaan nettisivulla olevan yhteystietolomakkeen kautta tai ottamalla yhteyttä yhdistyksen sihteeriin tai hallituksen jäseniin.   Yhdistyksen jäsenyyttä voivat hakea kaikki, jotka hyväksyvät yhdistyksen tarkoituksen ja säännöt ja jotka ovat opiskelleet, työskennelleet tai edelleen työskentelevät vakituisessa työ- tai virkasuhteessa Teatterikorkeakoulussa tai sitä edeltävissä alan oppilaitoksissa.

Teatterikorkeakoulun alumneja ovat kaikki Teatterikorkeakoulun entiset tutkinto-opiskelijat tai Teatterikorkeakoulua edeltäneiden oppilaitosten kurssimuotoiseen koulutukseen hyväksytyt opiskelijat.

Alumniyhdistyksellä on kaksi kunniajäsentä:  presidentti Tarja Halonen on vastaanottanut kunniajäsenyyden tammikuussa 2011. 
Alumniyhdistyksen toinen kunniajäsen on Vuoden alumniksi 2011 nimetty näyttelijä Seela Sella. 

Jäsenmaksu
Varsinaisen jäsenen jäsenmaksu on edelleen 20 €/vuosi. Jäsenmaksulaskut lähetetään sähköpostitse touko-kesäkuussa jäsenistölle. 
 

Miksi kannattaa liittyä alumniyhdistykseen? 

Osallistuminen yhdistyksen toimintaan on oiva tapa verkostoitua kentällä aktiivisesti toimivien henkilöiden kanssa. Yhdistyksen jäsenille tiedotetaan paitsi yhdistyksen järjestämistä tilaisuuksista myös TeaKin kiinnostavista vierailuluennoista ja muista tapahtumista.

Vuoden alumni
Alumniyhdistyksen jäsenet voivat ehdottaa Vuoden alumnia, yleensä syksyisin. Yhdistyksen hallitus valitsee ehdokkaista Vuoden Alumnin.

2017 professori, puheen lehtori Malla Kuuranne
2016 näyttelijä Taisto Reimaluoto 
2015 koreografi Ervi Sirén
2014 äänisuunnittelija Heidi Soidinsalo
2013 ohjaaja Hanna Kirjavainen & teatterinjohtaja Miko Jaakkola
2012 ohjaajat Milja Sarkola & Pauliina Feodoroff
2011 näyttelijä Seela Sella

 

Teatterikorkeakoulun Alumnit ry - Föreningen Teaterhögskolans Alumner rf

Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu
PL 20, 00097 Taideyliopisto

Teatterikorkeakoulun Alumnit ry - Föreningen Teaterhögskolans Alumner  rf perustettiin huhtikuussa 2010. 
Yhdistys on merkitty yhdistysrekisteriin 14.12.2010.
Yhdistyksessä on vuoden 2018 alkaessa yli 220 jäsentä.

Y-tunnus 2384928-5

Yhdistyksen pankkitili on Säästöpankki Nooassa. Kysy lisää rahastonhoitajalta.