Kansanmusiikki
Olemme kansainvälisesti verkottunut alan johtava yksikkö ja kansanmusiikin pedagogiikan edelläkävijä.
Olemme kansainvälisesti verkottunut alan johtava yksikkö ja kansanmusiikin pedagogiikan edelläkävijä.
Tutkimme ja elvytämme historiallisia soitto- ja laulutyylejä ja luomme uutta niiden pohjalta. Koulutamme kansanmusiikin erityisasiantuntijoita ja moniosaajia itsenäisiksi toimijoiksi taiteen ja kulttuurin kentälle, osaksi tämän päivän yhteisöjä ja yhteiskuntaa. Kannamme erityisvastuuta Suomen ja lähialueiden kansanmusiikin ja -tanssin perinteistä. Vaalimme kulttuurista monimuotoisuutta ja sen myötä soitinten, sointien ja tyylien, erityisesti muistinvaraisten ja suullisten perinteiden kirjoa.
Meillä opiskellaan, opetetaan ja tutkitaan myös muun maailman musiikkeja. Kehitämme oppijakeskeistä, kokonaisvaltaista musiikkipedagogiikkaa ja tutkimme kansanmusiikkiin liittyviä ilmiöitä osana historiaa, taidetta, taidekasvatusta ja kulttuuria. Meille perinne merkitsee yhteyttä kollektiiviseen menneisyyteemme uutta luovana ja elävänä ilmiönä, osana tämän päivän taidetta, kulttuuria ja arkea.
Meille on tärkeää sekä kansanmusiikin syvällinen erityisosaaminen että yhdessä soittamisen, laulamisen, tanssimisen sekä improvisoinnin ja säveltämisen ilon tuominen jokaisen ulottuville. Soitto, laulu ja tanssi kuuluvat kaikille!
Opiskele kansanmusiikin ammattilaiseksi maailman johtavassa kansanmusiikin korkeakoulutusta tarjoavassa yksikössä.
Opiskele musiikin ammattilaiseksi maailman johtavassa kansanmusiikin korkeakoulutusta tarjoavassa ohjelmassa.
Opi tuntemaan pohjoismaista kansanmusiikin kenttää neljään eri maahan sijoittuvassa Nordic Master in Folk Music -maisteriohjelmassa.
Julkaisemme opetuksen tueksi ja opintojen tuloksena taiteellisia, pedagogisia ja tutkimuksellisia julkaisuja.
Tutustu Etno.net-sivustolla aineryhmän kansanmusiikkiäänitteisiin, kirjoihin, oppimateriaaleihin ja opinnäytetöihin.
Kansanmusiikin tutkimuksen aikakauskirja
Sarjan kautta voit sukeltaa suomalaisen kansanmusiikin historiaan. Sarjasta on ilmestynyt kolme tuotantokautta.
Kansanmusiikin alan julkaisuja löydät myös KamuKanta-sivustolta
Teemme aktiivista yhteistyötä kotimaisten ja kansainvälisten laitosten, järjestöjen ja tapahtumien kanssa.
Kansanmusiikin ja Kansantanssin Edistämiskeskus (KEK) ja sen jäsenorganisaatiot ovat tärkeitä kotimaisia yhteistyötahojamme.
Kansanmusiikin opettajat vaihtavat kokemuksiaan ja ajatuksiaan kansainvälisessä FolkMusEd-verkostossa.
Osallistumme vuosittain maailmanmusiikin Womex-messutapahtumaan ja siellä järjestettävään kansanmusiikkikoulutuksen seminaariin.
Osallistumme vuosittain Folkelarm showcase-tapahtumaan, jossa kansainvälistymisestä kiinnostuneet opiskelijat voivat tutustua alan toimintaperiaatteisiin.
Nordtrad-verkoston tapaamisissa opiskelijamme ja opettajamme tapaavat pohjoismaisia kollegoitaan, oppivat toisiltaan ja verkostoituvat.
Taiteellinen toimintamme toteutuu konsertteina, äänitteinä ja verkkojulkaisuina. Järjestämme itse ja olemme mukana Taideyliopiston tapahtumissa.