VERKKOKONSERTTI: Emilia Lajunen – Vainaan perua

Kaikki kansanmusiikki liittää esittäjänsä ikiaikaiseen ketjuun.

Emilia Lajunen soittaa viulua.
Sami Kuusela

Konsertti järjestetään vain verkossa koronatilanteeseen liittyvien rajoitusten vuoksi.

Emilia Lajusen taiteellisen tohtorintutkinnon neljäs konsertti tutkii tätä yhteyttä kehon ja liikkeen tuella. Keskiössä on tietysti musiikki, tässä konsertissa erityisesti pelimannimusiikki, jossa kuuluu yhteys kansanmusiikkimme vanhempaan kerrostumaan. Sellainen on Vainaan perua, mäntyharjulaisen Jalmari Siiriäisen kappale.

Vainaan perua on myös kaikki, mitä Lajuselle merkitsee hänen isoisänsä isoisä Pilli-Hermanni, Herman Saxberg (1830–1909), viisunikkari, kansanmuusikko ja rikollinen.

Konsertin koreografisen toiminnan on suunnitellut pitkän linjan tanssiakateemikko Marjo Kuusela. Lähtökohtana on periminen ja perintö – se miten asenteet, asennot, taipumukset ja nenän mallit ovat siirtyneet aiemmilta sukupolvilta Lajuselle ja tämän pitkäaikaiselle duokumppanille Eero Grundströmille.

Emilia Lajunen, viisikielinen viulu, avainviulu, kontrabasharpa, laulu, liike
Eero Grundström, huuliharppu, elektroniikka, laulu, liike
Marjo Kuusela, koreografia

Lisätietoja: Tiina Halonen


30 vuotta musiikin tohtoreita Sibelius-Akatemiasta

Vuonna 2020 tulee kuluneeksi 30 vuotta siitä, kun Sibelius-Akatemiasta valmistuivat ensimmäiset musiikin tohtorit. Tähän mennessä heitä on valmistunut yli 200. Kansainvälisesti arvostettu ja uraauurtava Taideyliopiston Sibelius-Akatemian tohtorikoulutus tuottaa ammattilaisia vaativiin taiteen, tutkimuksen ja koulutuksen asiantuntijatehtäviin. Vuonna 2020 tohtorikoulutuksemme esittäytyy lukuisissa konserteissa, luennoilla ja tutkimustapahtumissa.

Lippujen palautus

Konsertit on jouduttu perumaan yleisöltä 10.1.2021 asti koronatilanteeseen liittyvien rajoitusten vuoksi.

Lippujen palautuksesta vastaa Ticketmaster Suomi.

Verkkokaupassa luottokorttia, PayPalia tai Klarnaa maksutapana käyttäneiden lipun ostajien ei tarvitse tehdä mitään. Lipun hinta palautetaan ostossa käytetylle maksutavalle automaattisesti.

Mikäli liput on maksettu verkkopankin, Ticketmaster Suomen laskulla, Ticketmasterin lahjakortilla tai ostettu lippukaupasta, pyydämme täyttämään alla olevan lomakkeen palautusta varten.

Palautuslomake: https://1u.fi/8tlYV

Ajankohta

7.12.2020 klo 19:00

Sijainti

Verkkokonsertti

Liput

Vapaa pääsy

Muut tiedot


Vapaa pääsy, verkkokonsertti