Miten säilyttää tasapaino tiikerin läheisyydessä? -ti­laisuus

Nelivuotinen, Koneen Säätiön rahoittama Suuri oppi -tutkimushanke on tulossa päätökseensä, ja tilaisuudessa yleisö voi tutustua hypoteeseihin, praktiikkaan ja alustaviin tuloksiin Taideyliopiston Kuvataideakatemian Myllyssä (349-luokka, 3. kerros).

Yhdessä Tulkinnanvaraista-foorumin ja Taideyliopiston Tutkimusinstituutin kanssa on toteutettu Suuri oppi -hankkeen tutkimuksellinen kokonaisesitys. Tässä esittelytilaisuudessa keskustelua alustetaan sanallisesti, musiikillisesti ja esitystaiteellisesti. Eri toimijat esittelevät havaintojaan ja oppimiskokemuksiaan. Myös yleisön jäsenet voivat halutessaan osallistua harjoitteisiin.

Suuri oppi on Cornelius Cardew’n vuosina 1968–1970 säveltämä laaja kokeellinen musiikkiteatteriteos. Sen librettona on Kungfutsen samanniminen teksti, joka esittelee metodin yhteiskunnallisen sopusoinnun saavuttamiseksi vilpittömän introspektion, avoimuuden, myötätunnon ja tasapainon etsimisen avulla.

Suuri oppi -hanketta on johtanut Taideylipiston Tutkimusinstituutin vieraileva tutkija, MuT, Juho Laitinen. Hankkeen muut keskeiset toimijat ovat olleet harrastajista koostuva Naarmu-yhtye, Koiton Laulu -kuoro ja UMUU-yhtyeen ammattimuusikot. Kaikki halukkaat ovat olleet tervetulleita mukaan hankkeen työskentelyyn, taustoista ja taidoista riippumatta.

Miten säilyttää tasapaino tiikerin läheisyydessä? – tilaisuudessa on tarjolla virvokkeita. Ennakkoilmoittautuminen tapahtumaan avataan elokuun 2024 alussa.

Lisätietoja: juho.laitinen@uniarts.fi

Ajankohta

30.9.2024 klo 16:00 – 18:00

Sijainti

Mylly

Sörnäisten rantatie 19

00530 Helsinki

Sijainti kartalla

Katso reittiohjeet