Studia Generalia: Ranskalainen urkumusiikki suomalaisessa jumalanpalveluksessa

Anna Pulli-Huomo on kirkkomusiikin alaan liittyvässä taiteellisessa tohtorintutkinnossaan syventynyt suomalaiseen evankelisluterilaiseen jumalanpalvelukseen erityisesti ranskalaisen 1800–1900-luvun urkumusiikin kautta.

Toisesta kirkkokunnasta sekä historiallisesta ja kulttuurisesta kontekstista peräisin oleva urkumusiikki on ollut sävelin soiva keskipiste viidessä tutkintoon kuuluneessa jumalanpalveluksessa. Tutkielmassaan Pulli-Huomo on pohtinut urkurin roolia jumalanpalveluksessa sekä urkumusiikin merkitystä jumalanpalveluksessa tapahtuvassa vuorovaikutuksessa.

Luennolla Anna Pulli-Huomo luo katsauksen tutkimukseensa. Musiikkiosuudessa kuullaan muun muassa osia Charles-Marie Widorin ja Jeanne Demessieux’n urkuteoksista, joiden taustalla ovat olleet pääsiäisen ja helluntain tematiikat. 

Anna Pulli-Huomo on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta sekä kirkkomusiikin että esittävän säveltaiteen koulutusohjelmasta opettajinaan mm. Markku Hietaharju ja Pekka Suikkanen. Hän on täydentänyt opintojaan myös professori Christophe Mantoux’n ohjauksessa Strasbourgissa ja Pariisissa. Parhaillaan Pulli-Huomo viimeistelee kirkkomusiikin jatko-opintojaan Taideyliopiston Sibelius-Akatemian DocMus-tohtorikoulussa.

Helmikuun 2018 hän työskenteli opintoihinsa liittyen Pariisissa Cité international des arts -residenssissä Suomen Kulttuurirahaston Kanneljärven Summien rahaston tuella. Anna Pulli-Huomo on tällä hetkellä virkavapaalla Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan johtavan kirkkomuusikon virastaan ja työskentelee vs. kirkkomusiikin kouluttajana Kirkon tutkimus ja koulutus -yksikössä Kirkkohallituksessa.

Lisätietoja: Jan Lehtola, jan.lehtola@uniarts.fi

Ajankohta

4.10.2022 klo 19:00 – 20:30

Sijainti

Kuopion kaupungintalo

Kuopion kaupungintalo

Tulliportinkatu 31

70110 Kuopio

Liput

Vapaa pääsy

Sijainti kartalla

Katso reittiohjeet