Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesterin konsertti 

Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesterin konsertissa kuullaan urkuja jokaisessa teoksessa

Nazanin Aghakhani / Sinfonia Academia

Musiikkitalo saa pitkään kaivatut urut konserttisaliinsa, kun käsityönä rakennetut Rieger-konserttisaliurut otetaan käyttöön 1.1.2024. 

Urkukevään kohokohtia on Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesterin konsertti, jossa urut ovat käytössä jokaisessa teoksessa.  

Konsertissa kuullaan Kansainvälisessä Kaija Saariaho -urkusävellyskilpailussa palkitun Artturi Röngän Chants-teoksen kantaesitys sekä Poulancin Urkukonsertto ja Saint-Saënsin Urkusinfonia. 

Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesteri on ollut jo vuodesta 1916 suomalaisten orkesterimuusikoiden koulutuksen selkäranka. Näyttävissä produktioissa myös akatemian nuoret kapellimestarit ja solistit saavat usein tilaisuuden esitellä taitojaan. Orkesterin taiteellinen johtaja ja koulutuksellisesta sisällöstä vastaava on orkesterikoulutuksen professori Sakari Oramo. 

Sinfoniaorkesterin lisäksi opiskelijat kartuttavat orkesterisoittotaitojaan monipuolisesti osallistumalla oopperatuotantoihin ja oman soitinryhmänsä erikoiskokoonpanoihin, kuten Academy Winds -puhallinorkesteriin ja jousikamariorkesteriin. 

Orkesterin kotisali on Musiikkitalon Konserttisali, mutta se vierailee säännöllisesti myös muissa saleissa sekä kotimaassa että ulkomailla. 

Ohjelma

Artturi Rönkä Chants, kantaesitys

  • Leevi Lipponen, urut  
  • s. 1990 (Kansainvälisessä Kaija Saariaho -urkusävellyskilpailussa palkittu teos)

Francis Poulenc Urkukonsertto g-molli

  • Eerik Ohtamaa, urut 
  • 1899–1963 

Väliaika

Camille Saint-Saëns Sinfonia nro 3 “Urkusinfonia”

  • Sini Huopaniemi, urut 
  • 1835–1921 

Esiintyjät 

  • Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesteri 
  • Nazanin Aghakhani, kapellimestari 
  • Eerik Ohtamaa, Leevi Lipponen, Sini Huopaniemi, urut 

Lisätietoja: Anna Rombach, anna.rombach@uniarts.fi 

Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesteri

Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesteri on ollut jo vuodesta 1916 suomalaisten orkesterimuusikoiden koulutuksen selkäranka, jonka näyttävissä produktioissa akatemian nuoret kapellimestarit ja solistit saavat tilaisuuden esitellä taitojaan. Sinfoniaorkesterin kotisali on Musiikkitalon konserttisali ja se vierailee säännöllisesti myös muissa saleissa sekä kotimaassa että ulkomailla. Orkesterin koulutuksellisesta sisällöstä vastaa orkesterikoulutuksen professori Sakari Oramo.

Ajankohta

14.5.2024 klo 19:00 – 21:00

Sijainti

Musiikkitalon Konserttisali

Mannerheimintie 13a

00100 Helsinki

Musiikkitalo

Liput

14–38€

Osta liput

Sijainti kartalla

Katso reittiohjeet