Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesteri: Tulivuorenpurkaus 

Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesterin syyskauden toinen konsertti

Syyskauden toisessa konsertissa kapellimestarina vierailee Royal Conservatoire of Scotlandin orkesterinjohdon professori Martyn Brabbins.

Brabbins on yli kolmenkymmenen vuoden ajan ollut brittiläisen musiikin eturintamassa urallaan, joka on vienyt hänet BBC Scottish Symphony Orchestrasta ja Royal Flemish Philharmonicista Kiroviin, La Scalaan sekä Englannin kansallisoopperan musiikkijohtajaksi vuosina 2016–2023.  

Konsertin ensimmäisellä puoliskolla kuullaan Elgarin ja Vaughan Williamsin maagista musiikkia. William Waltonin ensimmäinen sinfonia on virtuoosimainen teos, joka ensimmäisestä tahdistaan alkaen välittää aistillisen intohimon tulivuorenpurkauksenomaista voimaa. 

Tuubakonserton solisti valitaan opiskelijoiden joukosta koesoitolla. 

Esiintyjät

  • Martyn Brabbins, kapellimestari 
  • Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesteri 
  • NN, tuba 

Ohjelma

  • Elgar 
  • Vaughan Williams 
  • Walton 

Lisätiedot: Anna Rombach, anna.rombach@uniarts.fi

Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesteri

Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesteri on ollut jo vuodesta 1916 suomalaisten orkesterimuusikoiden koulutuksen selkäranka, jonka näyttävissä produktioissa akatemian nuoret kapellimestarit ja solistit saavat tilaisuuden esitellä taitojaan. Sinfoniaorkesterin kotisali on Musiikkitalon konserttisali ja se vierailee säännöllisesti myös muissa saleissa sekä kotimaassa että ulkomailla. Orkesterin koulutuksellisesta sisällöstä vastaa orkesterikoulutuksen professori Sakari Oramo.

Mannerheimintien peruskorjaus

Peruskorjauksen aikana kulku Musiikkitalolle Mannerheimintien suunnasta hankaloituu. Suosittelemme varaamaan saapumiseen riittävästi aikaa ja käyttämään mahdollisuuksien mukaan Kansalaistorin puoleista sisäänkäyntiä. Tämän hetken tiedon mukaan Mannerheimintien sisäänkäynti pysyy myös käytössä koko remontin ajan, mutta jalankulkureitit voivat olla ajoittain haastavia.

Suosittelemme seuraamaan tietyömaan virallisia tiedotuskanavia, joista löytyy ajantasaisin tieto.

Ajankohta

23.11.2024 klo 16:00 – 18:00

Sijainti

Musiikkitalon Konserttisali

Mannerheimintie 13a

00100 Helsinki

Musiikkitalo

Liput

10,50-29,50€

Osta liput

Sijainti kartalla

Katso reittiohjeet