Si­ba­fest: Paripeli

Suomalaista kamarimusiikkia sellolle ja pianolle

Emma Huttu

Jyväskylän kansainvälisen duokilpailun voittajaduo (2004) Alexander Gebert ja Anna Kuvaja ovat esiintyneet ahkerasti vuosien varrella. Nyt he ovat koonneet mielenkiintoisen ohjelman suomalaisesta kamarimusiikista sellolle ja pianolle, jota he ovat jo esittäneet Italiassa ja Saksassa, mutta nyt on aika tuoda se vihdoin Suomeen. Konsertin teoksia kuullaan verrattain harvoin. Uusimmat nykymusiikkiteokset ja 1970–80-lukujen menneisyyden kaiut on tärkeä tuoda kuuluviin. Konsertin nimi tulee Usko Meriläisen Paripeli-teoksesta.

Anna toimii freelance-muusikkona sekä Taideyliopiston Sibelius-Akatemian tuntiopettajana, ja samaisen koulun kasvatti Alexander Gebert on menestynyt kansainvälisesti muun muassa Altenberg Trio Wienin jäsenenä. Hän toimii nykyään professorina maineikkaassa Detmoldin musiikkikorkeakoulussa.

Konsertti on katsottavissa maksutta suorana lähetyksenä Youtubessa 8.3. klo 19–20.

Esiintyjät

  • Alexander Gebert, sello
  • Anna Kuvaja, piano 

Ohjelma

  • Kalevi Aho: Prelude, Toccata & Postlude (1974)
  • Usko Meriläinen: Paripeli (1980)
  • Einojuhani Rautavaara: Sonaatti Nr. 1 (1972–1973/2001)

Väliaika

  • Sebastian Fagerlund: Traces & Shadows (2009)
  • Aulis Sallinen: Metamorfora (1974)
  • Joonas Kokkonen: Sonaatti (19776)

Lisätietoja: Anna Huuskonen

Sibafest – Recovery Tour

Kahdenkymmenen konsertin kiertue tuo livemusiikkia pandemian jättämään puutostilaan monessa genressä. Kiertue alkaa Helsingin Musiikkitalolta 17.1.2022 ja jatkuu kevään ajan Helsingissä, Järvenpäässä, Seinäjoella ja Kuopiossa 5.5.2022 asti. Lavoille nousevat Taideyliopiston Sibelius-Akatemian opiskelijat. Yhdeksättä kertaa järjestettävä Sibafest on Taideyliopiston Sibelius-Akatemian joka toinen vuosi järjestettävä päätapahtuma, joka esittelee Sibelius-Akatemian kansainvälisesti korkeatasoista konserttitoimintaa.

Ajankohta

8.3.2022 klo 19:00 – 20:30

Sijainti

R-talon Konserttisali

Pohjoinen Rautatiekatu 9

00100 Helsinki

R-talo

Liput

6,50–18 €

Osta liput

Muut tiedot


Haluamme luoda turvallisen tapahtumaelämyksen myös koronan aikana. Tutustu tästä turvaohjeisiin ennen tapahtumaan saapumista.

Sijainti kartalla

Katso reittiohjeet