Sibafest: Antti Paalanen & Mikki Kunttu: KARU

Haitaristi Antti Paalasen ja valosuunnittelija Mikki Kuntun moniulotteinen tilataideteos

Yleisö ja massiivinen oksamainen lavastus ympäröivät artistin joka puolelta 360° konsertin tavoin, jolloin syntyy mielenkiintoinen ritualistinen vuorovaikutus, jossa on yhtä aikaa vaaraa ja rukousta.

Karu sai alkunsa kokoontumisrajoitusten alkuvaiheessa. Eristäytyneisyyden aikaan muusikko Antti Paalanen mietti, minkälaisia erilaisia esityskonsepteja voisi rakentaa siten, että yleisö ja esiintyjä kokisivat olevansa turvassa. Karu tiivistääkin kahden valovoimaisen artistin ajatuksia korona-ajasta yhteen luoden voimakkaan visuaalisen ja musiikillisen kokonaisteokseen.

Valosuunnittelija Mikki Kuntulle ”Karu” on tutkimusmatka installaatiomaiseen konserttivisuaalisuuteen. Taiteilijaa on askarruttanut livevisualisointien tehokeinojen ja valosuunnittelun geneerinen tyyli. Aikaisemmin valon energiassa oltiin orgaanisemmin kiinni, nyt tekniikka tuntuu enemmän rajoittavan luovaa ajattelua kuin antavan vapauksia kokeiluihin, riskinottoihin ja omaperäisyyteen. “Karu” on tässä mielessä Kuntulle jonkinlainen uudelleen juurtumisen manifestaatio.

Paalasen kohdalla koronarajoitusten aika alkoi luonnosta, sillä hän soitti ensimmäisten rajoitusten aikaan huhtikuussa 2020 Metsälive-konsertin kokkolalaisen metsän syleilystä. Yle Areenaan striimatussa konsertissa yleisönä olivat ainoastaan metsän puut ja muutama satunnainen metsässä kulkija. Nyt ympyrä on sulkeutumassa, sillä Karu-teoksen myötä sumuiseen metsään oksien alle myös päättyy tämä merkillinen ajanjakso taiteilijan elämässä.

Produktiota ovat tukeneet Suomen Kulttuurirahasto ja Seinäjoen yliopistokeskus.

Esiintyjät

  • Antti Paalanen, haitari, laulu
  • Mikki Kunttu, visualisointi, valo- ja lavastussuunnittelu
  • Samuli Volanto, äänisuunnittelu

Esiintyjäesittelyt

Antti Paalanen (s. 1977) on kokkolalainen muusikko, jonka soittimena on haitari. Paalaselta on ilmestynyt neljä sooloalbumia, ja hän on keikkaillut kotimaan lisäksi laajasti myös ulkomailla. Hän on työskennellyt muusikkona ja säveltäjänä lukuisissa eri kokoonpanoissa. Paalanen on koulutukseltaan musiikin tohtori ja on töissä tutkijatohtorina Taideyliopiston Seinäjoen yksikössä.

Mikki Kunttu (s. 1971) on ansioitunut valo- ja lavastussuunnittelija ja visualisti, joka työskentelee monipuolisesti esittävien taiteiden, viihteen, television ja visuaalisten taiteiden parissa sekä kotimaassa että kansainvälisesti. Hänet on palkittu useilla palkinnoilla muun muassa arvostetulla Bessie-palkinnolla.

Sibafest – Recovery Tour

Kahdenkymmenen konsertin kiertue tuo livemusiikkia pandemian jättämään puutostilaan monessa genressä. Kiertue alkaa Helsingin Musiikkitalolta 17.1.2022 ja jatkuu kevään ajan Helsingissä, Järvenpäässä, Seinäjoella ja Kuopiossa 5.5.2022 asti. Lavoille nousevat Taideyliopiston Sibelius-Akatemian opiskelijat. Yhdeksättä kertaa järjestettävä Sibafest on Taideyliopiston Sibelius-Akatemian joka toinen vuosi järjestettävä päätapahtuma, joka esittelee Sibelius-Akatemian kansainvälisesti korkeatasoista konserttitoimintaa.

Ajankohta

25.3.2022 klo 19:00 – 20:00
26.3.2022 klo 18:00 – 19:00

Sijainti

Kalevan Navetta (Seinäjoki)

Nyykoolinkatu 25

60100 Seinäjoki

Liput

20–25 €

Osta liput

Muut tiedot


Haluamme luoda turvallisen tapahtumaelämyksen myös koronan aikana. Tutustu tästä turvaohjeisiin ennen tapahtumaan saapumista.

Sijainti kartalla

Katso reittiohjeet