Sateentekijät: Sateentekotapahtuma

Tapahtuma on osa Taideyliopiston neljättä tutkimuspaviljonkia, joka järjestetään Hietsun Paviljongissa ja sen ympäristössä Helsingissä 5.6.–29.8.2021.

Kolme nuottitelinettä.
Kuvaaja: Tuula Närhinen

Sateentekotapahtuma herättelee loppukesän lämmössä paistattelevia ihmisiä arvostamaan sadetta ja kutsuu yleisöä osallistumaan. Tytti Arolan johtama Helsingin hanskaorkesteri (HHO) esittää Arolan kolmiosaisen teoksen Sateentekijät (Vettä, räntää ja lunta). Aplodeeraus on kaikille tuttu rituaali konsertin lopussa, mutta tässä teoksessa aplodit ja käsillä tuotettavat äänet muodostavatkin itse musiikin. Esitaputtajina toimii hanskaorkesteri, ja halutessaan yleisö voi liittyä mukaan. Yleisöä pyydetään ottamaan omat tumput mukaan. Konsertissa kuullaan myös uuden teoksen kantaesitys.  

HHO:n muusikot Sateentekotapahtumassa ovat Tytti Arola, þorkell Nordal, Lauri Supponen, Livia Schweizer ja Viktor Toikkanen

Tutkimuspaviljonki #4: Helsinki 

Kuvataidetta, konsertteja, esityksiä, työpajoja ja keskusteluja tutkivalla otteella –tervetuloa Taideyliopiston tutkimuspaviljonkiin katsomaan ja kokemaan, mistä taiteellisessa tutkimuksessa on kyse. Aiemmin Venetsian biennaalin yhteydessä järjestetty paviljonki kerää taiteilija-tutkijat nyt Helsingin Hietsuun.  

Taideyliopiston neljäs tutkimuspaviljonki järjestetään Louise ja Göran Ehrnroothin säätiön tuella. 

Ajankohta

17.8.2021 klo 17:15 – 18:00

Sijainti

Juhlasali

Hietsun Paviljonki

Hiekkarannantie 9

00100 Helsinki

Liput

Vapaa pääsy

Muut tiedot


Näin vierailet Taideyliopiston tutkimuspaviljongissa.

Sijainti kartalla

Katso reittiohjeet