Väitöstilaisuus: Vincent Roumagnac – Reacclimating the Stage (Skenomorphoses)

Vincent Roumagnacin (MA in Arts de la Scène) tohtorintutkintoon johtanut taiteellinen tutkimusprojekti

Reacclimating the Stage (Skenomorphoses)

tarkastetaan julkisesti lauantaina 5.9.2020 klo 12 Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa (Studio 3, Haapaniemenkatu 6, Helsinki). Tilaisuus on englanninkielinen.

Väitöstilaisuus tapahtuu Teatterikorkeakoulun Studio 3:een rakennetussa installaatiossa The Final Stage, joka asettaa tohtoritutkinnon verkkomuotoisen julkaisun esille usean tutkimusprojektissa tehdyn taiteellisen työn kanssa (2015–2020). Installaation avajaiset ovat tiistaina 1.9.2020 klo 18. 

Väitöstilaisuutta on mahdollista seurata vain Teatterikorkeakoulun Auditorio 1:ssa ja Taideyliopiston verkkokanavalla.

Koronavirustilanteen vuoksi Teatterikorkeakoulun tiloissa voi kerrallaan oleskella rajoitettu määrä henkilöitä. Auditorio 1:ssä suositusenimmäiskäyttäjämäärä on 54 hlöä. Istumapaikkojen välissä on aina toinen tyhjä tuoli. Käsidesiä ja kasvomaskeja jaetaan auditorion ovella ja niiden käyttönsä suositellaan. Voitte toki tuoda omanne paikalle.

Vastaväittäjinä ovat PhD, Professor Carl Lavery (University of Glasgow) ja PhD, Professor Ellen Johanne Røed (University of the Arts Stockholm). Kustoksena toimii taiteellisen tutkimuksen professori Tuija Kokkonen.

Tervetuloa!

Vincent Roumagnac on Suomessa ja Ranskassa asuva ranskalais-baskilainen teatteritaiteilija ja tutkija, jonka töitä on esitetty laajasti erilaisilla kotimaisilla ja kansainvälisillä alustoilla.  Roumagnac on tehnyt taiteellista tutkimusprojektiaan Reacclimating the Stage (Skenomorphoses) Esittävien taiteiden tutkimuskeskuksessa Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa vuosina 2015-2020. Hän työskentelee monimediaisesti installaation, videon ja esitysten kanssa. Hän on kiinnostunut siitä miten ”näyttämö” kehittyy aikalaisilmastollisten ja tekno-ekologisten olosuhteiden muutoksessa. Roumagnacin tohtorintutkintoon johtanutta tutkimusprojektia ovat tukeneet Koneen Säätiö ja CIMO Fellowships –ohjelma.

Roumagnacin tohtorintutkintoon johtanutta tutkimusprojektia ovat tukeneet Koneen Säätiö ja CIMO Fellowships –ohjelma.

Kuva: Seven gobos (yksityiskohta), Reacclimating the Stage, Vincent Roumagnac, 2019

Ajankohta

5.9.2020 klo 12:00 – 15:00

Sijainti

Teatterikorkeakoulun päärakennus Kookos, Teatterikorkeakoulu

Haapaniemenkatu 6

00530 Helsinki

Studio 3, Teatterikorkeakoulu

Sijainti kartalla

Katso reittiohjeet