Paola Fernanda Guzmán Figueroa, Natalie Hamada, Shirin Hotta

Kollaasi, jossa yksi valokuva ja kaksi maalausta.

Paola Fernanda Guzmán Figueroa: Returning to the Island, Regresando a la Isla

Returning to the Island, Regresando a la Isla on teos, joka koostuu installaatiosta ja kahdesta elokuvasta. Teoksen kautta tarkoituksenani on tutkia aiheita, jotka liittyvät muuttoliikkeeseen ja perhedynamiikkaan. Käytän analogista filmiä, metodia jonka käyttö vaatii nesteitä ja pyöriviä liikkeitä, jotka ovat luonnollisesti mahdollistaneet minulle syvemmän analyysin ja tutkimisen kameran kautta vangittujen elementtien suhteen.

Ajatus kuulumisesta tai ”sisällä olemisesta” on aina tullut mieleeni, kun ajattelen akvaariota. Koska akvaario on yhteydessä veteen, se on antanut minulle mahdollisuuden pohtia ajatuksia jonkun menneisyydestä, elämänmuutoksista, siirtymyksistä ja itsensä tarkkailusta. Näiden merkityksien keskellä esiin on myös vahvasti noussut syvä tunne lämmöstä ja nostalgiasta.

Taiteilijasta

Paola Fernanda Guzmán Figueroa (1992, Kolumbia) on helsinkiläinen kuvataiteilija, joka työskentelee pääasiassa elokuvan, installaatioiden ja aikapohjaisen taiteen parissa. Hänen teoksensa heijastelevat ja nostavat esiin teemoja, jotka liittyvät ajan muuttumiseen, muuttoliikkeeseen ja ylikansallisiin esineisiin.

Fernanda on valmistunut kuvataiteen kandidaatiksi Bogotássa, Kolumbiassa. Tämän tutkinnon aikana hän suoritti vaihto-opintoja Aalto-yliopiston elokuva- ja televisio-osastolla. Fernanda valmistui kuvataiteen kandidaatiksi Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta vuonna 2019 ja parhaillaan hän viimeistelee maisteriopintojaan tila-aikataiteen opetusalueella.

Paola on yksi vuodesta 2017 toimineen taiteilijaelokuvakollektiivi Kino Club Helsingin perustajista.

www.paolafernanda.com @paolaeneltiempo (Instagram)

Natalie Hamada: Illuminated Tales

Illuminated Tales on sarja muotokuvia sanomattomista ja monimutkaisista tunteista; vakaumuksista, huolista, nostalgiasta, uskosta ja rakkaudesta. Teokset on tarkoitettu koskettamaan ja jopa paljastamaan sisäisen minän monimutkaisuutta, ja ne ovat kerronnallisia, allegorisia ja henkilökohtaisten kokemusten inspiroimia.

Työn prosessi perustuu taidehistoriaan liittyvien kuvien, vintage-valokuvien ja perhealbumien yksityiskohtien yhdistämiseen, jossa erilaisten hahmojen yhdistäminen voi herättää erilaisia ​​tulkintoja. Digitaalisesta kollaasista grafiikkaan ja erityisesti silkkipainoon levitän useita läpinäkyviä kerroksia käsinpainatusta. Lisäämisen, pyyhkimisen, leikkaamisen ja peittämisen kautta annan käsinpainatuksen arvaamattomuuden olla olennainen osa valmistusprosessissa.

Taiteilijasta

Natalie Hamada (1994, Latakia-Syria) on helsinkiläinen taiteilija, joka työskentelee pääasiassa kollaasi- ja grafiikkatekniikoilla. Hamada suoritti taidegrafiikan osastolla kandidaatin tutkinnon vuonna 2015 ja maisterintutkinnon vuonna 2019 Damaskoksen yliopistossa. Tällä hetkellä hän viimesitelee maisteriopintojaan Taideyliopiston Kuvataideakatemian grafiikan osastolla.

Illuminated Tales on toinen osa Hamadan maisterin opinnäytetyötä. Ensimmäinen osa nähtiin Kuvan Keväässä 2021.

@nataliehamada.printmaker (Instagram)

Shirin Hotta: Kokemuksia

Kokemuksia koostuu maalauksista, joissa olen keskittynyt tarkastelemaan temperan, öljymaalin ja pohjusteen välisiä suhteita, tilan luomista sekä värillistä viivaa ja alueita. Samaten ihmisen ja ympäristön vuorovaikutus kiinnostaa minua. Maalaamisessa tärkeintä on maalaaminen, ja edellä olevat asiat ovat välineitä tai kohteita, joihin olen nyt tarkentanut.

Ajattelen, että maalaamisen kautta syntyvä sanaton kokemus aiheista, maalista, maalauspohjasta ja kokonaisuudessaan maalaamisesta on asia, jonka päälle uudet maalaustapahtumat jälleen rakentuvat. Maalaamisessa on elämää vastaavia tapahtumia, joiden kokeminen on tärkeä osa prosessia. Kuitenkaan läheskään aina ei voi tuntea elävyyttä, hetkellisyyttä, spontaaniutta tai olla rohkea riskinottaja. Usein jotain traagista tai vain inhimillisen rajoittavaa kulkee mukana.

Taiteilijasta

Shirin Hotta (1979) on suomalais-iranilainen taiteilija. Tämä näyttely on toinen osa hänen maisterin opinnäytetyötään. Ensimmäinen osa oli esillä Kuvan Kevat 2021 maisterinäyttelyssä. Shirin Hotta opiskelee maalaustaiteen osastolla.

www.shirinhotta.com

Ajankohta

10.12.2021 – 2.1.2022

Sijainti

Project Room

Lönnrotinkatu 35

00180 Helsinki

Muut tiedot


Avoinna ti–su 11–18. Näyttely on suljettu 25.12.2021, 26.12.2021 ja 1.1.2022.
Vapaa pääsy.

Sijainti kartalla

Katso reittiohjeet