LOPPUUNVARATTU: Marras-Taiga: Verna Kylmänen

VERNALISAATIO

Mikko Malmivaara

”Idunviritys eli vernalisaatio on viileän ilmaston kasvien ominaisuus, jonka takia ne vaativat kylmän kauden ennen kuin kukkasilmut lähtevät kehittymään.”

Verna Kylmäsen kanditutkintokonsertin keskiössä ovat Kylmäsen omat sävellykset ja sovitukset soolopianolle ja -harmonikalle. Monet sävellyksistä ovat syntyneet erilaisten tunteikkaiden tapahtumien ja elämänmuutosten inspiroimina. Elämä on toisinaan hyvinkin epävarmaa, mutta varmaa on se, että musiikki virtaa.

Sysmäläislähtöisen muusikon konsertissa kuullaan myös arkistoista löydettyjä sysmäläisiä pelimannisävelmiä aivan uudenlaisina duosovituksina harmonikalle ja sopraanosaksofonille.

Verna Kylmänen – piano, harmonikka
Sanna Salonen – sopraanosaksofoni

Lisätietoja: Tiina Halonen

Tämä konsertti on osa pilottia, jossa kokeilemme uusia kevyempiä tapoja livestreamin tekemiseen.

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kansanmusiikkiosaaminen esittäytyy syksyllä 2020 Marras-Taiga -konserttisarjassa. Konserteissa lavoille nousevat kansanmusiikin aineryhmän maisterivaiheen opiskelijat. He lähestyvät esityksissään kansanmusiikkia hyvin erilaisista näkökulmista. Konserttien sisällöt ja ideat kumpuavat niin vanhoista runoista ja perinteestä, henkilökohtaisista havainnoista ja tunteista, kuin oman musiikillisen matkan varrella tapahtuneista muutoksista.

Vuosittain järjestettävät Touko-, Marras- ja Mini-Taiga –konserttikokonaisuudet antavat mahdollisuuden kurkistaa kansanmusiikin nykyhetkeen ja nauttia musiikista kaikin aistein mitä erilaisimmin kokoonpanoin ja instrumentein tarjoiltuna. Kaikkiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy. 

Ajankohta

18.11.2020 klo 18:00 – 19:00

Sijainti

Musiikkitalo

Töölönlahdenkatu 16

00100 Helsinki

Black Box

Liput

Vapaa pääsy.

Muut tiedot


Haluamme luoda turvallisen tapahtumaelämyksen myös koronan aikana. Tutustu tästä turvaohjeisiin ennen tapahtumaan saapumista.

Sijainti kartalla

Katso reittiohjeet