Love And So On…

Liedkonsertin esiintyjinä ovat valovoimainen sopraano Ursula Langmayr ja pianotaiteilija Kristian Attila

Kuvassa on nainen ja mies, jotka katsovat hymyillen suoraan kameraan päin.
Nanzy Horowitz

Esiintyjät

Ursula Langmayr, sopraano
Kristian Anttila, piano

Konsertissa kuullaan Franz Schubertin ja Richard Straussin rakastetuimpien laulujen ohella Joseph Marxin impressionismiin nojaavia kappaleita. Ohjelma yhdistää tunnettujen melodisten taitureiden musiikkia kahdelta vuosisadalta ja kutoo ne yhteen intohimoiseksi elämykseksi aina 1800-luvun alusta 1900-luvun puoliväliin saakka.

Sopraano Ursula Langmayr syntyi Linzissä, Itävallassa ja opiskeli Mozarteumin musiikin ja esittävän taiteen yliopistossa Ingrid Janser-Mayrin ja Wolfgang Holzmairin oppilaana. Lisäksi hän on opiskellut Jean Blivet’n, Kamarilaulaja Robert Hollin ja Margreet Honigin mestarikursseilla.

Langmayr tekee säännöllisesti töitä useiden nimekkäiden kapellimestareitten, orkesterien ja taiteilijoiden kanssa, kuten Dennis Russell Davies, Silvain Cambreling, Emilio Pomàrico, Jonathan Nott, Ricardo Chailly, Johannes Kalitzke, Beat Furrer, Russell Ryan, Paul Gulda, Erwin Ortner, Klangforum Wien, Bruchnerorkesteri, Ensemble Recherche, Wienin Philharmonikot, RSO, Baijerin radion sinfoniaorkesteri, sekä monet kansalliset ja kansainväliset musiikkifestivaalit.

Esiintymiset näiden tahojen kanssa tekevät Langmayrista yhden kansainvälisesti aktiivisimmista konserttilaulajista. Vuodesta 2016 lähtien Langmayr on opettanut Wienin musiikin ja esittävän taiteen yliopistossa.

Sibelius-Akatemian laulumusiikin osaston ja oopperakoulutuksen lehtorina työskentelevä Kristian Attila kuuluu kysytyimpiin suomalaisiin lied- ja oopperamusiikin alalla vaikuttaviin pianisteihin ja pedagogeihin. Hän on nykyisin myös Savonlinnan Musiikkiakatemian taiteellinen johtaja. Hän on tullut tunnetuksi yli 20 vuoden ajalta esiintymisistään lukuisten eturivin suomalaisten laulutaiteilijoiden, mm. Tommi Hakalan, Juha Uusitalon, Jorma Hynnisen, Ritva Auvisen, Petri Lindroosin, Päivi Nisulan, Marjukka Tepposen, Jaakko Kortekankaan, Pia Freundin ja Erica Backin kanssa  Hän on esiintynyt lukuisissa Euroopan maissa, Japanissa, Pohjois-Afrikassa, USA:ssa ja Kanadassa;  kotimaassa mm. Suomen Kansallisoopperan konserttisarjassa ja monilla tärkeimmillä suomalaisilla musiikkifestivaaleilla.

Lisätietoja: Ursula Langmayr ja Kristian Anttila

Musiikkia, sitä vähän tuoreempaa

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian opiskelijat esiintyvät vuosittain yli 700 konsertissa. Kansainvälisesti arvostetun akatemian konsertit avaavat näyteikkunan tulevaisuuden huippuartistien työskentelyyn ja tarjoavat unohtumattomia taide-elämyksiä.

Ajankohta

29.9.2021 klo 19:00 – 20:00

Sijainti

Kuopion kaupungintalon juhlasali

Tulliportinkatu 31

70110 Kuopio

Liput

Vapaa pääsy

Muut tiedot


Haluamme luoda turvallisen tapahtumaelämyksen myös koronan aikana. Tutustu tästä turvaohjeisiin ennen tapahtumaan saapumista.

Sijainti kartalla

Katso reittiohjeet