Kan­san­musiik­kia Tai­dey­li­opis­tos­ta: Small variations of everyday life

Klara Källströmin maisterikonsertti

Mikko Malmivaara

Esiintyjät

Klara Källström, sello

Pienten variaatioiden kautta elämämme muuttuu hitaasti ja vähitellen. Kehitymme ja prosessoimme, kunnes yhtäkkiä, huomaamattamme, olemme elämässämme eri paikassa kuin pari kuukautta sitten. Minimalistisessa musiikissa on sama ydin. Se toistuu ja toistuu, kunnes musiikki on muuttunut toiseen muotoon. Miten se tapahtui? Usein juuri pienet vaihtelut saavat sekä elämämme että musiikin muuttumaan ja ottamaan uusia muotoja. Se tapahtuu niin vähitellen, ettemme joskus edes huomaa sitä arjessamme.

Arjen pieniä variaatioita on konserttiohjelma soolosellolle, jossa toistuvan minimalismin estetiikka yhdistyy pohjoismaisesta kansanmusiikista löytyvään orgaaniseen grooveen.

Värikästä, suggestiivista ja henkilökohtaista musiikkia, jonka on säveltänyt ja esittänyt Klara Källström.

Lisätietoja: Nanne Immonen

Kansanmusiikkia Taideyliopistosta 11.4.–2.6.2022

Kansanmusiikkia Taideyliopistosta -konsertit ovat sarja Sibelius-Akatemian Kansanmusiikin aineryhmän tutkintokonsertteja. Aineryhmän opiskelijat lähestyvät esityksissään kansanmusiikkia erilaisista näkökulmista. Konserttien sisällöt ja ideat kumpuavat niin vanhoista runoista ja perinteestä, henkilökohtaisista havainnoista ja tunteista, kuin oman musiikillisen matkan varrella tapahtuneista muutoksista.

Vuosittain järjestettävissä konserttikokonaisuuksissa pääsee kurkistamaan kansanmusiikin nykyhetkeen ja nauttimaan musiikista kaikin aistein mitä erilaisimmin kokoonpanoin ja instrumentein tarjoiltuna. Kaikkiin konsertteihin on vapaa pääsy.

Tutustu sarjan konsertteihin.

Ajankohta

25.5.2022 klo 19:00 – 20:00

Sijainti

Black Box

Mannerheimintie 13

00100 Helsinki

Musiikkitalo

Liput

Vapaa pääsy

Muut tiedot


Haluamme luoda turvallisen tapahtumaelämyksen myös koronan aikana. Tutustu tästä turvaohjeisiin ennen tapahtumaan saapumista.

 

Sijainti kartalla

Katso reittiohjeet