Kan­san­musiik­kia Tai­dey­li­opis­tos­ta: Senni Heiskanen

Maisterikonsertissaan Heiskanen tutkii tanssin, liikkeen ja musiikin vuorovaikutusta sekä tanssittavuutta soolosoittajan näkökulmasta.

Konsertti on katsottavissa maksutta suorana lähetyksenä Youtubessa 27.11. klo 19–20.

Kielletty tanssi on tanssi läpi pohjoismaisten polkujen, mutta samalla myös matka menneisyyteen. Konsertissa kuullaan rinnakkain kahden naisen matka läpi kahden erilaisen tanssikieltoajan.

Maisterikonsertissaan Heiskanen tutkii tanssin, liikkeen ja musiikin vuorovaikutusta sekä tanssittavuutta soolosoittajan näkökulmasta. Viimeisen kahden ja puolen vuoden aikana Heiskanen on opiskellut kansainvälisessä Nordic Master in Folk Music -koulutusohjelmassa. Intensiiviset opinnot ovat haastaneet tutkimaan karjalaisia juuria ja historiaa sekä muusikkoidentiteettiä.

Esiintyjät

Senni Heiskanen, Saarijärven kantele, laulu, 15-kielinen kantele, langeleik ja tanssi
Saana Kujala, nyckelharpa, tanssi
Reetta-Kaisa Iles, tanssi
Justine Hald Boesen, tanssi 

Lisätietoja: Tiina Halonen

Kansanmusiikkia Taideyliopistosta

Kansanmusiikkia Taideyliopistosta -konsertit ovat sarja Sibelius-Akatemian Kansanmusiikin aineryhmän tutkintokonsertteja. Aineryhmän opiskelijat lähestyvät esityksissään kansanmusiikkia erilaisista näkökulmista. Konserttien sisällöt ja ideat kumpuavat niin vanhoista runoista ja perinteestä, henkilökohtaisista havainnoista ja tunteista, kuin oman musiikillisen matkan varrella tapahtuneista muutoksista.

Vuosittain järjestettävissä konserttikokonaisuuksissa pääsee kurkistamaan kansanmusiikin nykyhetkeen ja nauttimaan musiikista kaikin aistein mitä erilaisimmin kokoonpanoin ja instrumentein tarjoiltuna.

Ajankohta

27.11.2021 klo 19:00 – 20:00

Sijainti

Musiikkitalo

Töölönlahdenkatu 16

00100 Helsinki

Black Box

Liput

Vapaa pääsy

Muut tiedot


Haluamme luoda turvallisen tapahtumaelämyksen myös koronan aikana. Tutustu tästä turvaohjeisiin ennen tapahtumaan saapumista.

Sijainti kartalla

Katso reittiohjeet