!

Tapahtumalla on uusi aika

Kan­san­musiik­kia Tai­dey­li­opis­tos­ta: Sarah Palu

”Rakkauden tila” -maisterikonsertissa kuullaan Palun ja Wuolion duoa sekä musiikkia Palun Ikivirta-albumilta seitsemänhenkisen yhtyeen tulkitsemana.

Koronapassi vaaditaan Musiikkitalon konserttiyleisöltä maanantaista 29.11.2021 klo 17 alkaen sekä R-talon maksullisten konserttien yleisöltä 5.12.2021 klo 17 alkaen. Mikäli sinulla ei ole koronapassia ja olet ostanut lipun R-talolle tai Musiikkitalolla klo 17 jälkeen järjestettävään konserttiin, olet oikeutettu palauttamaan lippusi. Ticketmaster on yhteydessä lipunostaneisiin asiakkaisiin. 

Konsertti on katsottavissa maksutta suorana lähetyksenä Youtubessa 7.12. klo 19–20:30.

Konsertin esittely

Rakkauden tilaan on kaikki tervetullutta. Kaikki tunteet ja tunnelmat, tavat kokea, ajatella, kuulla. Ei ole mitään tai ketään, joka ei saisi saapua paikalle.

Musiikki maalaa hetkeä, hiljaisuutta ja liikettä, elämän ikivirtaa. Mitä se nostaa nähtäväksemme?

Voisimmeko olla läsnä itsellemme ja kokemuksellemme kokonaisina, tuomitsematta? Pitää sylissä pimeimpiäkin puoliamme ja epämääräisiä tajunnan rajamailla liikkuvia ahdistuksia, joita työnnämme pois tietoisuudestamme? Tai antaa pulppuavan lämmön täyttää solumme? Voisimmeko sallia eri puolien itsestä istua saman pöydän äärellä, vaikka toinen ärsyttäisikin?

Rakkauden tila paljastaa itsensä, antaa meille sen mitä sillä on tuona päivänä meille annettavana.

Paikalle tulon lisäksi voit halutessasi osallistua teokseen myös lähettämällä etukäteen jonkin pienen nauhoitteen, äänimaiseman arkipäivästäsi (sarah.palu(at)outlook.com). Voit äänittää sen esimerkiksi puhelimellasi.

Sarah Palu on suomalais-ranskalainen säveltäjä ja muusikko, jonka musiikki soljuu muinaisen suomalaisen kansanmusiikin, elokuvallisten äänimaisemien, elektronisen ja klassisen nykymusiikin välimaastossa. Palun sävellykset kutovat polkua tietoisen mielen reunoille, maalaten näkyväksi juuriamme, sisäistä maailmaa ja sitä, mikä on ajan ulkopuolella. Laulettujen kappaleiden teksteissä suomalais-ugrilainen kansanrunous yhdistyy artistin käsialaan. Palun ylistetty debyyttialbumi Ikivirta sai Etno Emma -ehdokkuuden 2020 ja sijoittui World Music Charts Europe:n top 20 sekä Roots Music Report USA:n top 10 -listoille. Levyn kappaleita on kuunneltu pelkästään Spotifyssa yli puoli miljoonaa kertaa.

Esiintyjät

Sarah Palu – kantele, kelttiharppu
Lauri Wuolio – cupola, syntetisaattori, sampleri
Matias Tyni – kosketinsoittimet, laulu
Maija Pokela – laulu, kantele, sample-padi
Maija Kauhanen – perkussiot, laulu, harmooni
Ilkka Heinonen – basso
Tero Hyväluoma – viulu, harmooni
Kukka Lehto – viulu, laulu

Vesa Laasanen – miksaus / äänisuunnittelu

Lisätietoja: Tiina Halonen

Kansanmusiikkia Taideyliopistosta

Kansanmusiikkia Taideyliopistosta -konsertit ovat sarja Sibelius-Akatemian Kansanmusiikin aineryhmän tutkintokonsertteja. Aineryhmän opiskelijat lähestyvät esityksissään kansanmusiikkia erilaisista näkökulmista. Konserttien sisällöt ja ideat kumpuavat niin vanhoista runoista ja perinteestä, henkilökohtaisista havainnoista ja tunteista, kuin oman musiikillisen matkan varrella tapahtuneista muutoksista.

Vuosittain järjestettävissä konserttikokonaisuuksissa pääsee kurkistamaan kansanmusiikin nykyhetkeen ja nauttimaan musiikista kaikin aistein mitä erilaisimmin kokoonpanoin ja instrumentein tarjoiltuna.

Ajankohta

10.3.2022 klo 19:00 – 10.3.2021 klo 20:30

Sijainti

Musiikkitalo

Töölönlahdenkatu 16

00100 Helsinki

Black Box

Liput

Vapaa pääsy

Muut tiedot


Haluamme luoda turvallisen tapahtumaelämyksen myös koronan aikana. Tutustu tästä turvaohjeisiin ennen tapahtumaan saapumista.

Sijainti kartalla

Katso reittiohjeet