Kansanmusiikkia Taideyliopistosta: Kitaran kielellä 

Aapo Niemisen taiteellinen tasosuoritus.

Kitaran kielellä on konsertti, jossa pelimannista otetaan mittaa. Konsertissa kuullaan niin soolokitaralle sovitettuja perinnesävelmiä kuin kitaran, viulun ja haitarin muodostaman trion vauhdikasta yhteispeliä. Nieminen tutkii kitarallaan yhtäältä kansanmusiikille tyypillistä svengiä sekä soittamisen riemua ja toisaalta musiikin rauhallisuutta sekä jokaisen yksinäisen sävelen kauneutta. Saavuppa paikalle riemastumaan! Tervetuloa! 

Esiintyjät

  • Aapo Nieminen, akustinen kitara & sähkökitara 
  • Maimu Jõgeda, haitari 
  • Touko Kentala, viulu 

Lisätiedot: Jannika Lahin, jannika.lahin@uniarts.fi

Tasosuoritukset Sibelius-Akatemiassa

Taiteelliset tasosuoritukset ovat opettajista koostuvien arvostelulautakuntien arvioimia näyttötilaisuuksia, jotka antavat monipuolisen kuvan opiskelijan musiikillisista ja teknisistä taidoista. Tasosuoritukset tarjoavat yleisölle näköalapaikan uusien tähtien syttymisen kokemiseen ja esittelevät laajasti opiskelijoidemme osaamisen kirjoa.

Kansanmusiikkia Sibelius-Akatemiassa 40 vuotta!

Soitto, laulu ja tanssi kuuluvat kaikille! Kansanmusiikin taidetta, pedagogiikkaa ja tutkimusta tuovat vuoden aikana esiin niin aineryhmän opiskelijat, opettajat, alumnit kuin emerituksetkin. Seuraa juhlavuoden viestintää koulutusohjelman sosiaalisen median kanavista. Tervetuloa osallistumaan, kuuntelemaan, keskustelemaan ja juhlistamaan kansanmusiikin yliopistokoulutuksen merkkivuotta!

Ajankohta

31.5.2023 klo 18:00 – 18:45

Sijainti

Kamarimusiikkisali

Pohjoinen Rautatiekatu 9

00100 Helsinki

R-talo

Liput

Vapaa pääsy

Sijainti kartalla

Katso reittiohjeet