Giampaolo di Rosa – Improvisaatiokonsertti

Italialainen urkuri, säveltäjä ja improvisoija Giampaolo di Rosa (s. 1972) vierailee Kuopiossa syyskuussa konsertoimassa ja opettamassa

X-symboli sinisellä ja violetilla taustalla.

Di Rosa johdattaa Taideyliopiston Sibelius-Akatemian opiskelijoita vapaan improvisaation saloihin kaksipäiväisellä mestarikurssilla ja esiintyy itse improvisaatiokonsertissa perjantaina Alavan kirkossa.

Dr. Giampaolo Di Rosa, Italia

Pianisti, urkuri, cembalisti ja säveltäjä Giampaolo di Rosa opiskeli Italiassa, Saksassa, Ranskassa ja Portugalissa useiden maineikkaiden professoreiden johdolla. Giampaolo Di Rosan ohjelmisto on laaja sisältäen huiman määrän sävellyksiä urkumusiikin varhaisista ajoista aina tähän päivään saakka. Hän on esittänyt kokonaistuotannot Girolamo Frescobaldilta, Jan Pieterszoon Sweelinckilta, Johann Sebastian Bachilta, César Franckilta, Franz Lisztilta ja Olivier Messiaenilta. Giampaolo di Rosa sijoittaa usein myös ohjelmiinsa runsaasti sovituksiaan ja improvisaatioitaan.

Konserttiestradien ulkopuolella di Rosa on kysytty pedagogi ja monien kansainvälisten urkufestivaalien johtaja. Giampaolo di Rosa pitää konsertteja ja mestarikursseja Euroopassa, Venäjällä, USAssa, Latinalaisessa Amerikassa, Lähi-idässä, Hong-Kongissa, Macaossa Singaporessa ja Australiassa.

Konsertti järjestetään yhteistyössä Alavan seurakunnan kanssa.

Lisätietoja: Jan Lehtola, jan.lehtola@uniarts.fi

Musiikkia, sitä vähän tuoreempaa

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian opiskelijat esiintyvät vuosittain yli 700 konsertissa. Kansainvälisesti arvostetun akatemian konsertit avaavat näyteikkunan tulevaisuuden huippuartistien työskentelyyn ja tarjoavat unohtumattomia taide-elämyksiä.

Ajankohta

17.9.2021 klo 18:00 – 19:00

Sijainti

Alavan kirkko

Keihäskatu 5 B

70620 Kuopio

Liput

Vapaa pääsy

Muut tiedot


Yleisökonsertit ja lipunmyynti alkavat elokuussa tuolloin voimassa olevien yleisörajoitusten mukaisesti.
Konserttien paikkamääristä ja lipunmyynnistä tiedotetaan tarkemmin 13.8.2021 jälkeen.

Sijainti kartalla

Katso reittiohjeet