Global Music: Valotusaika –esitys jota ei koskaan tapahtunut

Valotusaika on kuunnelma-albumi, joka on tehty Porttiteatterin ja Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Global Music -koulutusohjelman yhteistyönä.

Matti Snellman

Esittely

Valotusaika on kuunnelma-albumi, joka on tehty Porttiteatterin ja  Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Global Music -koulutusohjelman yhteistyönä.

Esityspäivä Musiikkitalolle oli alun perin suunniteltu toukokuun loppuun, mutta kevään edetessä kävi selväksi, että esitystoimintaa ei pandemia-ajan takia toukokuun lopussa vielä sallita. Dialogi jatkui etänä niiden haaveiden ympärillä, joita Porttiteatterin rikostaustaisilla esiintyjillä olisi ollut päästessään esiintymään Musiikkitalon lavalla Sibelius-Akatemian opiskelijoiden kanssa. Monologien lähtökohtana on ollut vapaa sana. 

Valotusaika on valokuvaustermi, ja se tarjoaa mahdollisuuden tarkastella tämän kuunnelma-albumin eri osia valokuvina tai potretteina. Valokuva paljastaa jonkin hetken jostakin valitusta näkökulmasta, mutta ei koko totuutta.

Porttiteatteri on vapautumisvaiheessa olevien vankien  ja rikostaustaisten esiintyjien yhteisöteatteri, jota johtaa taiteen ammattilaiset. Valotusaika kuunnelma-albumi on toteutettu osana Sibelius-Akatemian Community engagement project -kurssia.

VALOTUSAIKA -kuunnelma-albumi

Hankkeen yhteystiedot

Hankkeen nimi

Valotusaika –esitys jota ei koskaan tapahtunut

Ajankohta

03/2021-05/2021

Tiimi

Esiintyjien ohjaus: Tuija Minkkinen

Musiikin ohjaus: Sanna Salmenkallio

Tekstien ohjaus: Tuija Minkkinen ja Riikka Karjalainen (TEAK)

Äänitys ja miksaus: Mikko Haapoja

Tekstit: Hessu, Kami, Veli, Yose, Hanna, Ola, Pete, Tommi, Rasmus, Hilu, Kari ja Pekka

Musiikit: Oscar Beerten Sapion, Vasileios Katopodis,  Katariina Vuoristo, Zipora Ogola,  Linda Ilves ja Sanna Salmenkallio

Yhteistyökumppanit

Porttiteatteri