Hurraa! Vietämme 10-vuotisjuhlaa vuonna 2023! Juhlavuoden aikana keskitymme katsomaan tulevaisuuteen.

Subtle Corporealities: Propositions of Resistance for Creative Practitioners

Susanna Hastin ja Maryam Bagheri Nesamin tutkimushankkeessa (2020-2022) luodaan yhteistyömahdollisuuksia iranilaisten ja suomalaisten taiteilijoiden välille.

Esittely

Subtle Corporalities on taiteellista tutkimusta, joka etsii hienovaraisia keinoja keholliseen ilmaisuun epätasa-arvoisessa maailmassa. Hankkeessa luodaan yhteistyömahdollisuuksia iranilaisten taiteilijoiden sekä Suomessa toimivien esittävän taiteen osaajien kesken. Siinä tarkastellaan esittävän taiteen ja runollisen ilmaisun mahdollisuuksia käydä keskustelua vaietuista aiheista. Kokeilemme taiteellisin keinoin, voiko hiljaisuuden avulla rikkoa hiljaisuuden, ja voiko tarinan kirjoittaa kirjoittamatta sitä.

Hankkeessa pyritään erityisesti yhteisöllisen työskentelyn kautta venyttämään normien rajoja, ilman tunnustuksellista kirjoittamista ja merkittävää henkilökohtaista riskiä. Hanke välttää näkyvyyttä, äänekkyyttä ja paljastamista – näiden sijaan tarkoitus on luoda tilaa ja parantaa sekä suojata marginaalissa työskenteleviä taiteilijoita.

Hankkeen yhteystiedot

Hankkeen nimi

Subtle Corporealities: Propositions of Resistance for Creative Practitioners

Ajankohta

01/2020-12/2022

Rahoittaja

Koneen Säätiö

Tiimi

Susanna Hast
Maryam Bagheri Nesami

Yhteyshenkilöt

susanna.hast@uniarts.fi