Tanssijantaiteen maisteriohjelma

Kehity omaääniseksi esiintyväksi taiteilijaksi suhteessa yhteiskuntaan ja sen muuttuviin käsityksiin taiteesta.

Nainen muovin takana, kuva esityksestä

Miksi meille?

Tanssijantaiteen maisteriohjelma koostuu kahden lukuvuoden intensiivisistä opinnoista, joissa kehityt sekä esiintyjänä että itsenäisenä ja reflektiivisenä taiteilijana, ja saat valmiudet toimia moninaisissa ja muuttuvissa tanssitaiteen konteksteissa. Pääset myös kehittymään niin sooloesiintyjänä kuin taiteellisen työryhmän aktiivisena jäsenenä.

Sisältö ja tavoitteet

Tanssijantaiteen maisteriohjelmassa opintojen keskiössä on monipuolinen esiintyjäntyön käytäntöjen tutkiminen tanssitaiteen ja lähitaiteiden viitekehyksissä. Opinnot koostuvat tanssijantaiteen teemaopinnoista ja taiteellisista projekteista, nykyesitystä ja tanssijantyötä taustoittavista viitekehysopinnoista sekä yksilöllisistä opinnoista. Opinnäyte koostuu taiteellisen ja kirjallisen osan kokonaisuudesta.

Opiskelijana kehityt niin sooloesiintyjänä kuin taiteellisen työryhmän aktiivisena, reflektoivana jäsenenä. Opinnot tukevat kehittymistäsi omaäänisenä taiteilijana ja esiintyjänä suhteessa muuttuvaan yhteiskuntaan ja sen muuttuviin käsityksiin taiteesta ja ihmisyydestä.

Yhteistyö ja harjoittelut

Tanssijantaiteen maisteriohjelma tekee yhteistyötä Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun muiden maisteriohjelmien sekä Esittävien taiteiden tutkimuskeskuksen (Tutke) kanssa. Opintoihin kuuluu laaja valinnaisten opintojen osa, jonka puitteissa voit tehdä harjoittelun ammattikentällä, suorittaa lisää opintoja tai tehdä henkilökohtaisia projekteja.

Opettajat

Opettajamme ovat kokeneita asiantuntijoita alallaan. Vakituisen opettajakuntamme lisäksi koulutusohjelmassa vierailee säännöllisesti alan huippuosaajia niin Suomesta kuin ulkomailta.

Koulutusohjelmassa vierailleita opettajia ja taiteilijoita 2015–2017

Maryam Abdulkarim, Annette Arlander, Isabel Gonzalez, Niko Hallikainen, Kirsi Heimonen, Karin Jameson, Tuuja Jänicke, Outi Järvinen, Ami Karvonen, Jaamil Olawale Kosoko, Mari Kätkä, Jennifer Lacey, Benoît Lachambre, Sonya Lindfors, Miika Luoto, Anne Makkonen, Jukka Miettinen, Mirva Mäkinen, Fornier Ortiz, Anne Pajunen, Jeroen Peeters, Elina Pirinen, Pilvi Porkola, Mary Prestige, Mimmu Rankanen, Päivi Saraste, Jaakko Simola, Katri Soini, Harriet Sevelius, Jarko Taivasmaa, Jukka Tarvainen, Kirsi Törmi, Emmi Venna, Raisa Vennamo, Heidi Väätänen, Jeremy Wade

Hakeminen

Tanssijantaiteen maisteriohjelmaan järjestetään haku joka toinen vuosi.

Taideyliopisto on yksi halutuimpia opiskelupaikkoja Suomessa. Tutustu aiempien vuosien hakijatilastoihin.

Tohtoriopinnot

Maisterintutkinto antaa jatko-opintokelpoisuuden esimerkiksi tanssitaiteen tohtorin opintoihin. Taideyliopistossa tanssin alan tohtorikoulutusta tarjoaa Esittävien taiteiden tutkimuskeskus (Tutke).

Tutustu opiskelun arkeen

Tanssijantaiteen koulutusohjelmat järjestävät avoimia yleisöluentoja, joiden videotaltionnit ovat vapaasti katseltavissa. Teatterikorkeakoulun tanssitaiteen koulutusohjelmien Kinesis -julkaisujen teoksista osa on luettavissa internetissä. Monet väitöstutkimuksista ovat myös luettavissa netissä, Acta Senica -julkaisusarjan sivuilla. Julkaisuja voi ostaa Unigrafian verkkokaupasta. Lisäksi tanssin koulutusohjelmat julkaisevat uutiskirjeitä sidosryhmilleen ja muille kiinnostuneille.

Hakukohteet

Tanssijantaiteen koulutusohjelma

  • maisteri (2 vuotta)

Tavoitetutkinto

Tanssitaiteen maisteri (tanssit. maist.)

Yksikkö

Teatterikorkeakoulu

Hakukielet

englanti (en), suomi (fi) Lue lisää kielikäytännöistämme

Lukuvuosimaksu

EU:n ja ETA:n ulkopuolelta tuleville opiskelijoille 5000 €.
Lue lisää lukuvuosimaksusta

Seuraava hakuaika

Ei hakua vuonna 2022. Seuraava hakuaika ilmoitetaan myöhemmin.

Vastuuhenkilöt

Eeva Muilu
professori

Täytä hakemus Opintopolku.fi:ssä