Musiikkikasvatus, kandidaatti ja maisteri

Tule kasvamaan ammattitaitoiseksi musiikinopettajaksi, muusikoksi tai oman alasi kehittämisestä kiinnostuneeksi tutkijaksi huippuopettajien johdolla.

Miksi meille?

Opiskele Taideyliopistossa musiikkikasvatuksen moniosaajaksi. Opit hallitsemaan eri musiikkityylejä useilla instrumenteilla, johtamaan kuoroa ja yhtyeitä sekä sovittamaan materiaalia eri kokoonpanoille. Hyödynnät alan tutkimusta opetuksessa ja sen arvioinnissa ja kehittämisessä. Meillä pääset luomaan kontakteja mahdollisiin työnantajiin jo opiskeluvaiheessa.

Sisältö ja tavoitteet

Musiikkikasvatuksen koulutuksesta valmistut ensisijaisesti peruskoulun ja lukion musiikin aineenopettajaksi. Koulutus antaa laaja-alaiset valmiudet myös muihin musiikkipedagogiisiin tehtäviin sekä valmiudet jatko-opintoihin. Koulutukseen sisältyy musiikkiopintoja, opettajan pedagogiset opinnot sekä tutkimusopintoja.

Lue lisää opettajan pedagogisista opinnoista (60 op)

Kandidaattiopinnot

Ensimmäisen kolmen vuoden aikana opiskelet musiikkiaineita, opettajan pedagogisia opintoja sekä tutkijan taitoja. Lisäksi opintoihisi kuuluu valinnaisia opintoja ja mahdollisia sivuaineopintoja, esimerkiksi musiikkiteknologiaa tai vapaan säestyksen pedagogiikkaa. Voit valita opintojaksoja myös Taideyliopiston muiden akatemioiden tarjonnasta sekä yhteisestä opetustarjonnasta.

Maisteriopinnot

Maisteriopinnoissa jatkat musiikkiaineiden opintoja, opettajan pedagogisia opintoja sekä tutkimusopintoja. Näiden lisäksi tutkintoon kuuluu vapaasti valittavia opintoja, jotka muodostavat vähintään viidesosan maisterivaiheen opinnoista.

Opintojesi aikana osallistut erilaisiin musiikillisiin projekteihin muusikkona, yhtyeen johtajana, musiikin säveltäjänä ja sovittajana. Saat kokemusta opetustyöstä koulussa ja muissa oppilaitoksissa sekä yhteistyöstä kulttuurialan eri toimijoiden kanssa. Suoritat opintojen aikana muun muassa kolme harjoittelujaksoa kouluissa.

Opettajat

Opettajamme ovat alansa parhaita asiantuntijoita. Vakituisen opettajakuntamme lisäksi koulutusohjelmassa vierailee säännöllisesti kansainvälisiä huippuammattilaisia.

Tohtorikoulutus

Valmistuttuasi sinulla on mahdollisuus pyrkiä jatkamaan opintoja esimerkiksi musiikin alan tohtoriohjelmassa ja suuntautua tieteellisiin, taiteellisiin tai soveltaviin tohtoriopintoihin. Taideyliopistossa voi suorittaa jatkotutkintoina lisensiaatin- ja tohtorintutkinnon.

Tutustu opintojen arkeen

Hakuohjeet

Tavoitetutkinto ja -aika

Musiikin maisteri (MuM)
5,5 vuotta

Hakuaika

Tähän koulutukseen haetaan tammikuun 2024 yhteishaussa. Opinnot alkavat syksyllä 2024.

Hakukielet

ruotsi (sv), suomi (fi) Lue lisää kielikäytännöistämme

Lukuvuosimaksu

EU:n ja ETA:n ulkopuolelta tuleville, englanniksi opiskeleville opiskelijoille 5000 €.
Lue lisää lukuvuosimaksusta

Vastuuopettaja

  • Minna Muukkonen

    Lehtori, ainedidaktiikka, tutkimusopinnot, Musiikkikasvatuksen koulutusohjelma, Sibelius-Akatemia
    +358505923473
    minna.muukkonen@uniarts.fi

Yksikkö

Sibelius-Akatemia

Kysy hakemisesta

siba.hakijapalvelut@uniarts.fi