Kitara pääinstrumenttina

Opiskele kitaransoiton huippuammattilaiseksi kansainvälisessä ja rennossa ilmapiirissä.

Mies soittaa portailla kitaraa

Miksi meille

Meillä opiskelet soittamaan kitaraa maailman huipputasolla ja kasvat juuri sellaiseksi taiteilijaksi kuin itse haluat. Lisäksi saat valmiudet toimia ammattitaitoisena kitaransoiton opettajana. Kitaraluokaltamme ovat lähtöisin käytännössä lähes kaikki Suomen nimekkäät klassisen kitaran soittajat. 

Koulutuksen sisältö ja tavoite

Meillä opit käytännönläheisessä ja kansainvälisessä ympäristössä kitaransoittoon ja sen opettamiseen tarvittavat taiteelliset, tekniset ja pedagogiset työkalut. Opintoihisi kuuluvat kitaratuntien lisäksi kamarimusiikki, kitaransoiton pedagogiikka, prima vista, kitaransoiton historia, ohjelmistotuntemus sekä vapaa säestys. Lisäksi opiskelet valinnaisia aineita sekä suoritat halutessasi sivuaineopintoja. Voit valita opintojaksoja myös Taideyliopiston muiden akatemioiden tarjonnasta sekä yhteisestä tarjonnasta. Opinnoissasi pääset myös esiintymään säännöllisesti.

Kitarapedagogiikkaopinnoissasi opit havainnoimaan sekä omaa että muiden oppimista, tutustut lasten ja nuorten psykologisten ja motoristen taitojen kehitykseen sekä opit tarkastelemaan niitä kitaransoiton näkökulmasta. 

Valmistuttuasi voit työskennellä solistina, kamarimuusikkona tai kitaransoitonopettajana sekä muissa asiantuntijuutta vaativissa tehtävissä. Saat ammatillisia valmiuksia myös muihin rajoja ylittäviin kulttuurialan töihin kuten yhteistyöprojekteihin eri kulttuurilaitosten kanssa.

Opettajat

Sibelius-Akatemian kitaraopettajakuntaa täydentävät kansainväliset vieraat, joiden mestarikursseja järjestetään säännöllisesti. Kitaransoittoa opetetaan myös muiden instrumenttien sivuaineopiskelijoille.

Hakeminen

Taideyliopisto on yksi halutuimpia opiskelupaikkoja Suomessa. Tutustu aiempien vuosien hakijatilastoihin.

Tohtoriopinnot

Valmistuttuasi sinulla on mahdollisuus pyrkiä jatkamaan opintoja esimerkiksi musiikin alan tohtoriohjelmassa ja suuntautua tieteellisiin, taiteellisiin tai soveltaviin tohtoriopintoihin. Taideyliopistossa voi suorittaa jatkotutkintoina lisensiaatin- ja tohtorintutkinnon.

Hakukohteet

Klassisen musiikin instrumenttiopinnot -koulutusohjelma, pääinstrumentti: kitara

  • kandidaatti ja maisteri (5,5 vuotta)
  • maisteri (2,5 vuotta)

Tavoitetutkinto

Musiikin maisteri (MuM)

Yksikkö

Sibelius-Akatemia

Hakukielet

englanti (en), ruotsi (sv), suomi (fi) Lue lisää kielikäytännöistämme

Lukuvuosimaksu

EU:n ja ETA:n ulkopuolelta tuleville opiskelijoille 5000 €.
Lue lisää lukuvuosimaksusta

Hakuaika

Tähän koulutukseen haetaan tammikuun 2023 yhteishaussa. Opinnot alkavat syksyllä 2023.

Yhteyshenkilöt

Niklas Pokki
lehtori, ainejohtaja

Ismo Eskelinen
lehtori, vastuuopettaja (kitara)

Andrzej Wilkus
lehtori, vastuuopettaja (kitarapedagogiikka)