Hurraa! Vietämme 10-vuotisjuhlaa vuonna 2023! Juhlavuoden aikana keskitymme katsomaan tulevaisuuteen.

Kitara, klassinen instrumentti, kandidaatti ja maisteri

Opiskele kitaransoiton huippuammattilaiseksi kansainvälisessä ja rennossa ilmapiirissä.

Mies soittaa portailla kitaraa

Miksi meille

Meillä opiskelet soittamaan kitaraa maailman huipputasolla ja kasvat juuri sellaiseksi taiteilijaksi kuin itse haluat. Lisäksi saat valmiudet toimia ammattitaitoisena kitaransoiton opettajana. Kitaraluokaltamme ovat lähtöisin käytännössä lähes kaikki Suomen nimekkäät klassisen kitaran soittajat. 

Koulutuksen sisältö ja tavoite

Meillä opit käytännönläheisessä ja kansainvälisessä ympäristössä kitaransoittoon ja sen opettamiseen tarvittavat taiteelliset, tekniset ja pedagogiset työkalut. Opintoihisi kuuluvat kitaratuntien lisäksi kamarimusiikki, kitaransoiton pedagogiikka, prima vista, kitaransoiton historia, ohjelmistotuntemus sekä vapaa säestys. Lisäksi opiskelet valinnaisia aineita sekä suoritat halutessasi sivuaineopintoja. Voit valita opintojaksoja myös Taideyliopiston muiden akatemioiden tarjonnasta sekä yhteisestä tarjonnasta. Opinnoissasi pääset myös esiintymään säännöllisesti.

Kitarapedagogiikkaopinnoissasi opit havainnoimaan sekä omaa että muiden oppimista, tutustut lasten ja nuorten psykologisten ja motoristen taitojen kehitykseen sekä opit tarkastelemaan niitä kitaransoiton näkökulmasta. 

Valmistuttuasi voit työskennellä solistina, kamarimuusikkona tai kitaransoitonopettajana sekä muissa asiantuntijuutta vaativissa tehtävissä. Saat ammatillisia valmiuksia myös muihin rajoja ylittäviin kulttuurialan töihin kuten yhteistyöprojekteihin eri kulttuurilaitosten kanssa.

Uusi opetussuunnitelma tulossa

Taideyliopistossa on käynnissä opetussuunnitelmatyöuudistus. Uusien opetussuunnitelmien mukainen opetus käynnistyy syyslukukauden alussa 2024. Huomioithan tämän tutustuessasi nykyiseen opintosuunnitelmaan.

Opettajat

Sibelius-Akatemian kitaraopettajakuntaa täydentävät kansainväliset vieraat, joiden mestarikursseja järjestetään säännöllisesti. Kitaransoittoa opetetaan myös muiden instrumenttien sivuaineopiskelijoille.

Hakeminen

Taideyliopisto on yksi halutuimpia opiskelupaikkoja Suomessa. Tutustu aiempien vuosien hakijatilastoihin.

Nuorisokoulutus

Tässä koulutusohjelmassa on mahdollista opiskella osana nuorisokoulutusta. Nuorisokoulutus on valtakunnallista musiikin korkeakouluopintoihin valmentavaa koulutusta. Pääaineesi tai pääinstrumenttisi lisäksi opiskelet nuorisokoulutuksessa musiikin hahmotustaitoja sekä yhteissoittoa. Sinulla on mahdollisuus saada opetusta myös Sibelius-Akatemian muista koulutustarjonnassa olevista sisällöistä sekä hakea sivuinstrumenttiopintoja.

Tohtorikoulutus

Valmistuttuasi sinulla on mahdollisuus pyrkiä jatkamaan opintoja esimerkiksi musiikin alan tohtoriohjelmassa ja suuntautua tieteellisiin, taiteellisiin tai soveltaviin tohtoriopintoihin. Taideyliopistossa voi suorittaa jatkotutkintoina lisensiaatin- ja tohtorintutkinnon.

Tavoitetutkinto ja -aika

Musiikin maisteri (MuM)
5,5 vuotta

Yksikkö

Sibelius-Akatemia

Hakukielet

englanti (en), ruotsi (sv), suomi (fi) Lue lisää kielikäytännöistämme

Lukuvuosimaksu

EU:n ja ETA:n ulkopuolelta tuleville, englanniksi opiskeleville opiskelijoille 5000 €.”
Lue lisää lukuvuosimaksusta

Hakuaika

Seuraava hakuaika ilmoitetaan myöhemmin.

Vastuuopettaja

 • Ismo Eskelinen

  Lehtori, kitara, kitaran vastuuopettaja, Pianon, harmonikan, kitaran ja kanteleen aineryhmä, Sibelius-Akatemia
  Tuntiopettaja, kitara, Pianon, harmonikan, kitaran ja kanteleen aineryhmä, Sibelius-Akatemia
  +358469233489
  ismo.eskelinen@uniarts.fi
 • Andrzej Wilkus

  Lehtori, kitara, kitarapedagogiikan vastuuopettaja, Pianon, harmonikan, kitaran ja kanteleen aineryhmä, Sibelius-Akatemia
  Tuntiopettaja, kitara, Pianon, harmonikan, kitaran ja kanteleen aineryhmä, Sibelius-Akatemia
  +358505924063
  andrzej.wilkus@uniarts.fi

Kysy hakemisesta

siba.hakijapalvelut@uniarts.fi