Hurraa! Vietämme 10-vuotisjuhlaa vuonna 2023! Juhlavuoden aikana keskitymme katsomaan tulevaisuuteen.

Kitara, klassinen instrumentti, maisteri

Tule osaksi yhtä pohjoismaiden suurinta maisterikitaraluokkaa ja kasva rennossa ilmapiirissä sellaiseksi taiteilijaksi kuin haluat.

Mies soittaa portailla kitaraa

Miksi meille?

Meillä pääset osaksi opiskelijamäärältään yhtä pohjoismaiden suurinta maisterikitaraluokkaa, joka osallistuu monenlaisiin projekteihin muiden instrumentalistien ja laulajien kuten vanhan musiikin yhtyeiden kanssa. Opiskelemalla meillä pääset työskentelemään yhdessä säveltäjien kanssa heidän luodessaan uusia kitarateoksia. Pääset myös soittamaan A-tutkintosi osana Sibelius Akatemian kansainvälisen kitarafestivaalin ohjelmaa.

Sisältö ja tavoitteet

Opintosi sisältävät laajan kirjon instrumentti- ja yhteissoitto-opintoja, valinnaisia opintoja, yleismusiikillisien taitojen ja viestintätaitojen opintoja, sekä työelämä- ja opiskelutaitoihin liittyviä opintoja. Lisäksi voit valita opintojaksoja myös Taideyliopiston muiden akatemioiden tarjonnasta sekä yhteisestä tarjonnasta. Opinnoissasi pääset myös esiintymään säännöllisesti.

Valmistuttuasi voit työskennellä solistina, kamarimuusikkona tai kitaransoitonopettajana sekä muissa asiantuntijuutta vaativissa tehtävissä. Saat ammatillisia valmiuksia myös muihin rajoja ylittäviin kulttuurialan töihin kuten yhteistyöprojekteihin eri kulttuurilaitosten kanssa.

Uusi opetussuunnitelma tulossa

Taideyliopistossa on käynnissä opetussuunnitelmatyöuudistus. Uusien opetussuunnitelmien mukainen opetus käynnistyy syyslukukauden alussa 2024. Huomioithan tämän tutustuessasi nykyiseen opintosuunnitelmaan.

Opettajat

Sibelius-Akatemian kitaraopettajakuntaa täydentävät kansainväliset vieraat, joiden mestarikursseja järjestetään säännöllisesti. Kitaransoittoa opetetaan myös muiden instrumenttien sivuaineopiskelijoille.

Hakeminen

Taideyliopisto on yksi halutuimpia opiskelupaikkoja Suomessa. Tutustu aiempien vuosien hakijatilastoihin.

Tohtorikoulutus                                               

Valmistuttuasi sinulla on mahdollisuus pyrkiä jatkamaan opintoja esimerkiksi musiikin alan tohtoriohjelmassa ja suuntautua tieteellisiin, taiteellisiin tai soveltaviin tohtoriopintoihin. Taideyliopistossa voi suorittaa jatkotutkintoina lisensiaatin- ja tohtorintutkinnon.

Tavoitetutkinto ja -aika

Musiikin maisteri (MuM)
2,5 vuotta

Yksikkö

Sibelius-Akatemia

Hakukielet

englanti (en), ruotsi (sv), suomi (fi) Lue lisää kielikäytännöistämme

Lukuvuosimaksu

EU:n ja ETA:n ulkopuolelta tuleville, englanniksi opiskeleville opiskelijoille 5000 €.
Lue lisää lukuvuosimaksusta

Hakuaika

Seuraava hakuaika ilmoitetaan myöhemmin.

Vastuuopettaja

 • Ismo Eskelinen

  Lehtori, kitara, kitaran vastuuopettaja, Pianon, harmonikan, kitaran ja kanteleen aineryhmä, Sibelius-Akatemia
  Tuntiopettaja, kitara, Pianon, harmonikan, kitaran ja kanteleen aineryhmä, Sibelius-Akatemia
  +358469233489
  ismo.eskelinen@uniarts.fi
 • Andrzej Wilkus

  Lehtori, kitara, kitarapedagogiikan vastuuopettaja, Pianon, harmonikan, kitaran ja kanteleen aineryhmä, Sibelius-Akatemia
  Tuntiopettaja, kitara, Pianon, harmonikan, kitaran ja kanteleen aineryhmä, Sibelius-Akatemia
  +358505924063
  andrzej.wilkus@uniarts.fi

Kysy hakemisesta

siba.hakijapalvelut@uniarts.fi