Kitara, klassinen instrumentti, maisteri

Tule osaksi yhtä pohjoismaiden suurinta maisterikitaraluokkaa ja kasva rennossa ilmapiirissä sellaiseksi taiteilijaksi kuin haluat.

Mies soittaa portailla kitaraa

Miksi meille?

Meillä pääset osaksi opiskelijamäärältään yhtä pohjoismaiden suurinta maisterikitaraluokkaa, joka osallistuu monenlaisiin projekteihin muiden instrumentalistien ja laulajien kuten vanhan musiikin yhtyeiden kanssa. Opiskelemalla meillä pääset työskentelemään yhdessä säveltäjien kanssa heidän luodessaan uusia kitarateoksia. Pääset myös soittamaan A-tutkintosi osana Sibelius Akatemian kansainvälisen kitarafestivaalin ohjelmaa.

Katso kitarakoulutuksen esittelyvideo

Sisältö ja tavoitteet

Opintosi sisältävät laajan kirjon instrumentti- ja yhteissoitto-opintoja, valinnaisia opintoja, yleismusiikillisien taitojen ja viestintätaitojen opintoja, sekä työelämä- ja opiskelutaitoihin liittyviä opintoja. Lisäksi voit valita opintojaksoja myös Taideyliopiston muiden akatemioiden tarjonnasta sekä yhteisestä tarjonnasta. Opinnoissasi pääset myös esiintymään säännöllisesti.

Valmistuttuasi voit työskennellä solistina, kamarimuusikkona tai kitaransoitonopettajana sekä muissa asiantuntijuutta vaativissa tehtävissä. Saat ammatillisia valmiuksia myös muihin rajoja ylittäviin kulttuurialan töihin kuten yhteistyöprojekteihin eri kulttuurilaitosten kanssa.

Opettajat

Sibelius-Akatemian kitaraopettajakuntaa täydentävät kansainväliset vieraat, joiden mestarikursseja järjestetään säännöllisesti. Kitaransoittoa opetetaan myös muiden instrumenttien sivuaineopiskelijoille.

Tohtorikoulutus                                               

Valmistuttuasi sinulla on mahdollisuus pyrkiä jatkamaan opintoja esimerkiksi musiikin alan tohtoriohjelmassa ja suuntautua tieteellisiin, taiteellisiin tai soveltaviin tohtoriopintoihin. Taideyliopistossa voi suorittaa jatkotutkintoina lisensiaatin- ja tohtorintutkinnon.

Hakuohjeet

Tavoitetutkinto ja -aika

Musiikin maisteri (MuM)
2,5 vuotta

Hakuaika

Tähän koulutukseen haetaan tammikuun 2024 yhteishaussa. Opinnot alkavat syksyllä 2024.

Hakukielet

englanti (en), ruotsi (sv), suomi (fi) Lue lisää kielikäytännöistämme

Lukuvuosimaksu

EU:n ja ETA:n ulkopuolelta tuleville, englanniksi opiskeleville opiskelijoille 5000 €.
Lue lisää lukuvuosimaksusta

Vastuuopettaja

 • Ismo Eskelinen

  Lehtori, kitara, kitaran vastuuopettaja, Pianon, harmonikan, kitaran ja kanteleen aineryhmä, Sibelius-Akatemia
  Tuntiopettaja, kitara, Pianon, harmonikan, kitaran ja kanteleen aineryhmä, Sibelius-Akatemia
  +358469233489
  ismo.eskelinen@uniarts.fi
 • Andrzej Wilkus

  Lehtori, kitara, kitarapedagogiikan vastuuopettaja, Pianon, harmonikan, kitaran ja kanteleen aineryhmä, Sibelius-Akatemia
  Tuntiopettaja, kitara, Pianon, harmonikan, kitaran ja kanteleen aineryhmä, Sibelius-Akatemia
  +358505924063
  andrzej.wilkus@uniarts.fi

Yksikkö

Sibelius-Akatemia

Kysy hakemisesta

siba.hakijapalvelut@uniarts.fi