Harmonikka pääinstrumenttina

Opiskele klassista harmonikan soittoa alansa johtavassa koulutuksessa, kodikkaasti kansainvälisessä ilmapiirissä.

Opiskelija soittaa harmonikkaa

Miksi meille?

Sibelius-Akatemian klassisen harmonikan koulutusta pidetään yhtenä maailman merkittävimmistä alallaan. Jo vuosikymmeniä alumnimme ovat toimineet merkittävissä harmonikansoiton opetustehtävissä ympäri maailmaa ja menestyneet lukuisissa kansainvälisissä kilpailuissa.

Sisältö ja tavoitteet

Koulutuksen tavoitteena on löytää persoonallisuuttasi kunnioittava laaja ammattitaito ja sitä parhaiten palveleva yksilöllinen/henkilökohtainen opintokokonaisuus.

Koulutuksen ytimessä ovat monipuoliset, eri tyylilajit ja aikakaudet kattavat solistiset opinnot sekä laaja-alaiset pedagogiikan taidot. Opinnoissasi perehdyt myös kamarimusiikkiin, prima vista -soittoon, vapaaseen säestykseen ja improvisointiin sekä ohjelmistoon barokista nykypäivään. Opintojasi täydentävät säännöllisesti järjestettävät seminaarit ja mestarikurssit.

Kandidaattiopinnot

Kandidaattivaiheessa opiskelet solistisen ohjelmiston ohella musiikin teoriaa ja säveltapailua, musiikin historiaa, kamarimusiikkia sekä kahden vuoden ajan perehdyt harmonikkapedagogiikkaa viikoittain oman harjoitusoppilaan kanssa. 

Maisteriopinnot

Maisterivaiheessa jatkat solistisia opintojasi, opiskelet kamarimusiikkia, yleismusiikillisia aineita ja viestintätaitoja sekä kehität työelämä- ja opiskelutaitoja. Lisäksi voit opiskella valinnaisina opintoina haluamiasi kursseja 30 opintopisteen verran. Voit valita esimerkiksi opettajan pedagogiset opinnot, jotka suorittamalla saat opettajan yleisen kelpoisuuden.

Voit valita opintojaksoja myös Taideyliopiston muiden akatemioiden tarjonnasta sekä yhteisestä opetustarjonnasta.

Valmistuttuasi sinulla on tiedot ja taidot työskennellä muun muassa vaativissa solistitehtävissä, pedagogina tai kamarimuusikkona. Laajat musiikilliset yleissivistävät opinnot tarjoavat sinulle pohjan myös muunlaisiin urapolkuihin.

Opintoihin kuuluu instrumenttiopintojen lisäksi runsaasti yhtyemusisointia. Opetus tarjoaa yhteisöllisen ja kodinomaisen tunnelman mutta samalla kansainvälisen ilmapiirin, jota rikastuttavat sekä vaihto-opiskelijat että tutkinto-opiskelijat kaikkialta maailmasta. 

Opettajat

Opettajamme ovat alansa parhaita asiantuntijoita. Vakituisen opettajakuntamme lisäksi koulutusohjelmassa vierailee säännöllisesti kansainvälisiä huippuammattilaisia.

Hakeminen

Taideyliopisto on yksi halutuimpia opiskelupaikkoja Suomessa. Tutustu aiempien vuosien hakijatilastoihin.

Tohtoriopinnot

Valmistuttuasi sinulla on mahdollisuus pyrkiä jatkamaan opintoja esimerkiksi musiikin alan tohtoriohjelmassa ja suuntautua tieteellisiin, taiteellisiin tai soveltaviin tohtoriopintoihin. Taideyliopistossa voi suorittaa jatkotutkintoina lisensiaatin- ja tohtorintutkinnon.

Koulutusohjelma

Klassisen musiikin instrumenttiopinnot -koulutusohjelma

Tutkintotaso

Kandidaatti + maisteri; maisteri

Yksikkö

Sibelius-Akatemia

Hakukielet

englanti (en), ruotsi (sv), suomi (fi) Lue lisää kielikäytännöistämme

Lukuvuosimaksu

EU:n ja ETA:n ulkopuolelta tuleville opiskelijoille 5000 €.
Lue lisää lukuvuosimaksusta

Seuraava hakuaika

Seuraava hakuaika on tammikuussa 2020.
Opinnot alkavat elokuussa 2020.

Vastuuhenkilöt

Niklas Pokki
ainejohtaja

Matti Rantanen
professori

Helka Kymäläinen
vastuuopettaja