Fortepiano, klassinen instrumentti, maisteri

Tartu kansainvälisesti ainutlaatuiseen tilaisuuteen! Opiskele maisteriksi fortepianon soitossa ja syvenny 1700- ja 1800-luvuilla sävellettyyn musiikkiin.

Kuva fortepianon koskettimistosta

Miksi meille?

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia tarjoaa yhtenä harvoista eurooppalaisista oppilaitoksista mahdollisuuden maisteriopintoihin fortepianon soitossa. Meillä voit syventää osaamistasi tämän ainutlaatuisen historiallisen soittimen parissa ja perehtyä erityisesti vuosina 1730-1850 sävellettyyn musiikkiin.

Sisältö ja tavoitteet

Fortepianonsoiton 2,5-vuotiset maisterikoulutuksen opinnot sisältävät muun muassa henkilökohtaista opetusta historiallisilla instrumenteilla, kamarimusiikkia periodisoittimilla, lied-työskentelyä, continuosoittoa ja esittämiskäytäntöihin syventymistä. Sibelius-Akatemialla on käytössään useita historiallisia pianoja, muun muassa Walter-kopio (1790), Graf-kopio (1828), Schröter (1840) ja Erard (1889). Opiskelijana sinulla on joustava mahdollisuus työskennellä näillä soittimilla.

Fortepianon pääaineopiskelijana saat valmiudet itsenäiseen taiteelliseen työskentelyyn ja hallitset fortepianon keskeisen ohjelmiston edellyttämän soittotekniikan ja tyylit. Opinnot valmistavat sinua työelämän tehtäviin niin solistina, kamarimuusikkona kuin pedagoginakin.

Opettajat

Tohtorikoulutus

Valmistuttuasi sinulla on mahdollisuus pyrkiä jatkamaan opintoja esimerkiksi musiikin alan tohtoriohjelmassa ja suuntautua tieteellisiin, taiteellisiin tai soveltaviin tohtoriopintoihin. Taideyliopistossa voi suorittaa jatkotutkintoina lisensiaatin- ja tohtorintutkinnon.


Hakuohjeet

Tavoitetutkinto ja -aika

Musiikin maisteri (MuM)
2,5 vuotta

Hakuaika

Tähän koulutukseen haetaan tammikuun 2024 yhteishaussa. Opinnot alkavat syksyllä 2024.

Hakukielet

englanti (en), ruotsi (sv), suomi (fi) Lue lisää kielikäytännöistämme

Lukuvuosimaksu

EU:n ja ETA:n ulkopuolelta tuleville, englanniksi opiskeleville opiskelijoille 5000 €.
Lue lisää lukuvuosimaksusta

Vastuuopettaja

  • Tuija Hakkila

    Professori, piano, Pianon, harmonikan, kitaran ja kanteleen aineryhmä, Sibelius-Akatemia
    +358407104388
    tuija.hakkila@uniarts.fi

Yksikkö

Sibelius-Akatemia