Yliopistot avaavat etäopetustaan – Taideyliopisto tarjoaa luovan liiketoiminnan kurssin

Suomalaiset yliopistot ovat päättäneet, että poikkeustilanteen vuoksi osa kevään ja kesän 2020 etäopetustarjonnasta tarjotaan maksutta kaikkien yliopistojen tutkinto-opiskelijoiden käyttöön.

Opiskelijat työskentelevät tietokoneella. Kuva: Veikko Kähkönen

Taideyliopisto avaa ainakin yhden kevätlukukauden verkkokurssin maksuttomasti myös toisten yliopistojen tutkinto-opiskelijoille. Kurssi on International Creative Business Basics -verkkokurssi, jonka opettajana toimii Taideyliopiston työelämälehtori Laura Köönikkä. Kurssi on Luovan liiketoiminnan opintokokonaisuuden yksi opintojakso. Kurssille otetaan mukaan 15 ensimmäiseksi ilmoittautuvaa yliopistojen tutkinto-opiskelijaa.

Kaikkien Suomen yliopistojen maksuton, etäyhteyksin opiskeltava opintotarjonta on nyt koottu samaan paikkaan. Opinnot ajoittuvat kevääseen ja kesään 2020, jolloin ne auttavat opiskelijoita hyödyntämään poikkeusajan tutkinto-opintojensa edistämiseksi.

Avoimet yliopisto-opinnot ovat yliopistojen tiedekuntien opetussuunnitelmien mukaisia. Opiskelijat huolehtivat itse avoimessa yliopisto-opetuksessa suorittamiensa opintojen hyväksilukemisesta omissa yliopistoissaan.

Kevään mittaan täydentyvä valtakunnallinen opintotarjonta kattaa nyt yli sata opintojaksoa. Tarjolla on opintoja eri yliopistojen tiedekunnista ja tieteenaloilta. Taideyliopisto selvittää parhaillaan mahdollisuuksia järjestää myös kesäopetuksen kursseja verkkototeutuksena.

Lisätietoja Taideyliopistossa:

Mari Karjalainen
mari.karjalainen@uniarts.fi
+358503843452