Uutuuskirja posthumanistisesta taiteentutkimuksesta ja ilmastonmuutoksesta

Taiteen kanssa maailman äärellä -kirjan toimittajia ovat dekaani Hanna Johansson ja taidehistorian ja -teorian professori Anita Seppä Kuvataideakatemiasta.

Kuva kirjasta Taiteen kanssa maailman äärellä. Oikealla kaksi sinistä tuolia, joista toisen päällä kivi.

Elämme historiallista murroskautta, joka on alkanut tuottaa myös uudenlaista taidetta ja taidepuhetta. Ilmastonmuutos, lähestyvän ekokatastrofin uhka, demokratioita horjuttava poliittinen kuohunta sekä lisääntyvä siirtolaisuus painostavat kaikki kehittämään uusia näkökulmia mahdollisiin tulevaisuuksiin.

Taiteen ja taidetutkimuksen arvoperusta on radikaalissa muutoksen tilassa. Tämän syvempi ymmärtäminen edellyttää paitsi uudenlaista yhteiskunnallista mielikuvitusta, myös eläinten, kasvien ja elottomien organismien nivomista intiimisti osaksi ”meitä”.

Taiteen kanssa maailman äärellä -antologian esseet ristivalottavat näitä nykytaiteelle ja taiteen tutkimukselle keskeisiä kysymyksiä.

Kirja on tehty yhteistyössä taidekirjoihin ja arkkitehtuurijulkaisuihin erikoistuneen Parvs-kustantamon kanssa, ja sen ovat toimittaneet dekaani Hanna Johansson ja taidehistorian ja -teorian professori Anita Seppä Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta. Toimittajien lisäksi kirjoittajia ovat Terike Haapoja, Saara Hacklin, Karoliina Lummaa, Antti Majava, Teemu Mäki, Leena-Maija Rossi ja Taina Saarikivi.

Lue lisää kirjasta Parvs-kustantamon sivuilta