Uusi kirja käsittelee kokemusta ja kokeellisuutta taiteellisessa työskentelyssä ja tutkimuksessa

Denise Zieglerin toimittama julkaisu ilmestyy Kuvataideakatemian Tutkimuspäivien yhteydessä.

Denise Zieglerin toimittama julkaisu Kun koen kokeilen – kokeilen kun koen. Kokemus ja kokeellisuus taiteellisessa työskentelyssä ja tutkimuksessa ilmestyy Kuvataideakatemian Tutkimuspäivien 9.-11.12.2019 ja Zieglerin kuratoiman Kun koen kokeilen – kokeilen kun koen näyttelyn yhteydessä. Näyttely on esillä Exhibition Laboratory -galleriassa 27.11–11.12.2019. 

Julkaisussa on 17 tekstiä, jotka käsittelevät taideteoksien yhteyttä taiteellisen tutkimuksen harjoittamiseen ja mikä rooli kokemuksella ja kokeellisuudella on tutkimuksessa.  

Kirjoittajat: Andrea Coyotzi Boria, Annette Arlander, Denise Ziegler, Elina Saloranta, Jack Faber & Paul Cegys, Jan Lütjohann, Joris Weijdom, Lauren O’Neal, Maija Närhinen, Marloeke van der Vlugt, Matthew Cowan, Mika Elo, Mirka Duijn, Paul Landon, Pilvi Porkola, Suzanne Mooney, Tanja Kiiveri, Tuula Närhinen 

Kun koen kokeilen – kokeilen kun koen. Kokemus ja kokeellisuus taiteellisessa työskentelyssä ja tutkimuksessa. I Experience as I Experiment – I Experiment as I Experience. Experience and experimentality in artistic work and research.
Toim. / Ed. Denise Ziegler. 2019. The Academy of Fine Arts at the University of the Arts.
ISBN 978-952-353-402-5
ISBN 978-952-353-403-2 (pdf)