Tre Smeder -säätiöltä Taideyliopistolle 50 000 euron lahjoitus

Tre Smeder tukee Taideyliopiston Vahvista taiteen voimaa -keräystä 50 000 euron lahjoituksella. Taideyliopisto kasvattaa keräykseen tehdyillä lahjoituksilla pääomaansa osana valtion vastinrahaohjelmaa. Lahjoituksia tarvitaan turvaamaan yliopistotason taidekoulutuksen korkea taso ja eri taiteen alojen tutkintokoulutusten kehittäminen.

Tre Smeder -säätiö tukee ruotsinkielistä kulttuuria ja toimintaa erityisesti Helsingissä. Säätiön tavoitteena on vahvistaa kaupungin monikulttuurisuutta ja elinvoimaisuutta sekä ruotsin kielen käyttöä kaupunkilaisten keskuudessa. Tre Smeder on perustettu 1993.

Taideyliopistolla on erityinen kansallinen tehtävä järjestää ainoana yliopistona Suomessa koulutusta ruotsin kielellä näyttelijäntaiteessa, kirkkomusiikissa ja musiikkikasvatuksessa. Ruotsinkieliset koulutusohjelmat tarjoavat inspiraatiota ja vaikutteita koko Suomen ruotsinkieliselle kulttuurikentälle. Koulutusohjelmista valmistuvat toimivat muun muassa teatterinjohtajina, musiikkikasvattajina, kuoronjohtajina ja kanttoreina. Taideyliopiston kaikista opiskelijoista noin 6 % on ruotsinkielisiä.

Lisätiedot:
Eveliina Olsson 
viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja 
puh. 050 598 6492