Vokaaliyhtye Theatre of Voices opettaa Sibelius-Akatemian kesäkurssilla elokuussa 2021

Hakuaika päättyy 30. huhtikuuta.

Sibelius Summer Academy

Yksi maailman merkittävimmistä vokaaliyhtyeistä, Theatre of Voices opettaa Vocal Ensemble @ Sibelius Summer Academy -kesäkurssilla 16.-21.8.2021. Kurssin painopiste on vuosina 1570–1830 sävelletyssä ohjelmistossa – erityisesti seuraavissa:

  1. Joseph Haydnin vokaalikvartetot
  2. 1700-luvun loppupuolen englantilaisia Glee-lauluja
  3. Claudio Monteverdi: Sestina – Lagrime d ”amante al sepolcro dell’amata”
  4. Heinrich Schütz: Musikalische Exequien

Theatre of Voicesin perusti Paul Hillier vuonna 1990 Isossa-Britanniassa. Sen pysyvä tukikohta on tällä hetkellä Kööpenhaminassa, Tanskassa. Yhtye tunnetaan laajasta nykymusiikin ohjelmistosta. Sen ohjelmissa esiintyykin monia viime aikojen tunnetuimpia nykysäveltäjiä kuten Kaija Saariaho, Heiner Goebbels, Berio, Pärt, Reich, Cage, Gudmundsen-Holmgreen ja Stockhausen, mutta toisaalta myös suosituimpia vanhan musiikin säveltäjiä kuten Perotin, Dowland ja Buxtehude.

Kurssin opetuskielenä on englanti.

  • Mitä? Vocal Ensemble @ Sibelius Summer Academy -kurssi, opettamassa Theatre of Voices -yhtyeen jäsenet Paul Hillier (taiteellinen johtaja), Else Torp (sopraano), Signe Asmussen (mezzosopraano), Paul Bentley-Angell (tenori) ja Jakob Bloch Jespersen (bassobaritoni)
  • Milloin? 16.-21. elokuuta 2021
  • Missä? Taideyliopiston Töölön kampus
  • Hakuaika: 30. huhtikuuta 2021 saakka
  • Kurssimaksu: Osallistuminen on Sibelius-Akatemian opiskelijoille maksutonta. Ulkopuolisille osallistujille kurssimaksu on 300€/osallistuja
  • Kenelle? Koronatilanteen vuoksi vastaanotamme valitettavasti hakemuksia vain lauluensembleiltä, joiden jäsenet asuvat tai opiskelevat Suomessa. Yliopistotasoiset lauluopiskelijat voivat hakea myös yksityishenkilöinä. Valitettavasti emme voi tällä hetkellä hyväksyä passiiviosallistujia.

Lisätietoja

Pauli Raitakari
pauli.raitakari@uniarts.fi