Taiteellisen toiminnan rajoitukset poistuvat, opetuksen ja muun toiminnan rajoitusten purkamiseen valmistaudutaan

Yliopistomme linjaus kasvomaskien käytöstä ja turvaväleistä sekä etätyösuositus pysyvät edelleen voimassa toistaiseksi.

kahden ihmisen jalat

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on päättänyt luopua Uudenmaan kokoontumisrajoituksista perjantaista 1. lokakuuta. alkaen. Tämä tarkoittaa, että myös meillä Taideyliopistossa on mahdollista luopua yleisörajoituksista ja 50 %:n täyttöasteesta julkisissa yleisötilaisuuksissa. Tilaisuuksien järjestämisessä on kuitenkin edelleen noudatettava yleisiä hygieniavaatimuksia, joista kerrotaan tarkemmin alla.

Valtiovarainministeriö sekä sosiaali- ja terveysministeriö esittivät viime viikolla, että valtakunnallinen etätyösuositus poistuisi 15. lokakuuta. Odotamme tämän osalta vielä Suomen hallituksen päätöstä, jonka jälkeen meidän on mahdollista tehdä muutoksia omiin linjauksiimme. 

Valmistaudumme myös purkamaan opetuksen ja muun toiminnan rajoituksia lokakuun lopulla, jos valtakunnallinen koronatilanne sen sallii. Seuraamme tilanteen kehittymistä ja tiedotamme mahdollisista muutoksista lokakuun aikana.  

Kannustamme edelleen henkilöstöä ja opiskelijoita suojaamaan itseään ja toisia ottamalla koronarokotuksen. Rokotesuojan avulla voimme pienentää tartuntariskiä yliopiston omassa toiminnassa. Jos olet helsinkiläinen, voit saada sekä koronarokotuksen ensimmäisen että nyt myös toisen annoksen pop-up-rokotuspisteeltä. Katso avoinna olevat rokotuspisteet Helsingin kaupungin sivuilta.  

Taideyliopiston koronalinjaukset 1.10. alkaen 

Taiteellinen toiminta sekä väitöstilaisuudet ja tohtorintutkinnon tarkastustilaisuudet  

TaTaiteellisen toiminnan julkisissa tilaisuuksissa sekä väitöstilaisuuksissa ja tohtorintutkinnon tarkastustilaisuuksissa luovutaan 50 %:n täyttöastevaatimuksesta. Tilaisuuksiin on mahdollista ottaa yleisöä tilojen ja katsomoiden normaaliajoille vahvistettujen kapasiteettien mukaisesti.

Yleisötilaisuuksien järjestämisessä on kuitenkin edelleen noudatettava tartuntalain 58 c § mukaisia yleisiä hygieniavaatimuksia, joilla parannetaan asiakas- ja yleisötilojen terveysturvallisuutta. 

Matkustaminen 

Ulkomaille suuntautuvat työ- ja opintomatkat ovat mahdollisia, mutta niiden osalta ulkoministeriö suosittelee noudattamaan erityistä varovaisuutta. Noudatamme terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suositusta täyden rokotussarjan ottamisesta, jos työ- tai opiskelumatka suuntautuu ulkomaille.