Taideyliopistossa otetaan käyttöön kasvomaski- ja etätyösuositus 16.1.2022 asti

Maskisuositus astuu voimaan välittömästi ja etätyösuositus maanantaista 29.11. alkaen. 

Opiskelija makaa katolla

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi tiistaina 23.11. maski- ja etätyösuosituksen tiukentumisesta alueellaan. Taideyliopiston koronakoordinaatioryhmä kokoontui keskiviikkona 24.11. arvioimaan suositusten vaikutusta yliopistomme toimintaan. Maskisuositus astuu voimaan välittömästi ja etätyösuositus maanantaista 29.11. alkaen. 

Suositusten vaikutukset Taideyliopiston toimintaan tiivistetysti: 

  • Opetus jatkuu kuten tällä hetkellä, pääosin lähiopetuksena. 
  • Kasvomaskin käyttöä suositellaan kaikissa tilanteissa yliopistolla (pois lukien ruokailu), mikäli siihen ei ole terveydellisiä esteitä. 
  • Sellaisessa lähiopetuksessa ja taiteellisessa toiminnassa, jossa kasvomaskin käyttö on mahdotonta, toteutetaan vaihtoehtoisia terveysturvallisuustoimia. 
  • Suosittelemme palveluhenkilöstöä työskentelemään etänä, jos se on työtehtävien kannalta tarkoituksenmukaista. 
  • Kokoukset suositellaan pidettävän etäyhteyksin. 

Taideyliopiston koronasuositukset 

Suositukset ovat voimassa 16.1.2022 asti. 

Kasvomaskin käyttö 

Suosittelemme opiskelijoita ja henkilöstöä käyttämään kasvomaskia kaikissa tilanteissa yliopiston tiloissa, mikäli siihen ei ole terveydellisiä esteitä. Kasvomaskia ei tarvitse käyttää ruokaillessa.  

Sellaisessa lähiopetuksessa ja taiteellisessa toiminnassa, jossa kasvomaskin käyttö on mahdotonta, toteutetaan vaihtoehtoisia terveysturvallisuustoimia, jotka löytyvät yliopiston turvallisuusohjeista kohdasta Muut turvallisuutta lisäävät toimenpiteet (vaatii kirjautumisen intranet-Artsiin).

Muu työskentely 

Suosittelemme palveluhenkilöstöä työskentelemään etänä, jos se on työtehtävien kannalta tarkoituksenmukaista. Etätyösuositus on voimassa 29.11.2021–16.1.2022. 

Kokoukset suositellaan pidettävän etäyhteyksin. 

Mikäli etäyhteyksien käyttö ei ole tilaisuuden luonteen vuoksi tarkoituksenmukaista (esimerkiksi kehittämispäivät, vetäytymiset ja koulutukset), voidaan lähitapaamisia järjestää esihenkilön harkinnan mukaan ja terveysturvallisuustoimia noudattaen. Kaikkien osallistujien on käytettävä tällöin kasvomaskia, vaikka turvavälisuositus toteutuisikin.  

Taiteellinen toiminta ja muut tilaisuudet 

Taideyliopiston tiloissa tapahtuvissa esityksissä, näyttelyissä ja muissa tilaisuuksissa on voimassa kasvomaskisuositus. Tapahtuman järjestäjän on huolehdittava kasvomaskisuosituksen viestimisestä yleisölle ja huolehdittava siitä, ettei yleisö ruuhkaudu katsomosta sisään ja ulos kuljettaessa. 

Vaikutukset lukukauden päättäviin juhliin   

Myllyn avajaiset sidosryhmille 2.12.   

Tilaisuuteen saapuvat muut kuin yliopiston opiskelijat tai yliopiston työntekijät esittävät tilaisuuteen saapuessaan koronapassin. Tarkemmat ohjeet saapumisesta jaetaan suoraan osallistujille. 

Maljannosto ja henkilöstön tutustuminen Myllyyn 7.12.  

Tilaisuuteen osallistuu vain yliopiston omaa henkilökuntaa, eikä koronapassia edellytetä.  

Henkilökunnan pikkujoulut 8.12. 

Pikkujouluihin osallistujilta tarkistetaan tilaisuuteen saavuttaessa koronapassi.  

Publiikit  

Akatemioiden publiikit ovat yleisötilaisuuksia. Jos niissä seurataan ohjelmaa istuen, tilaisuuteen saapuvilta ulkopuolisilta ei kysytä koronapassia. Ravintolatoimintaan kohdistuu viranomaisen määräämiä rajoituksia, joiden velvoittamana ravintoloitsija voi edellyttää tilaisuuteen saapujilta koronapassia.