Taideyliopiston uudet koronalinjaukset ovat voimassa 30.11.2020–10.1.2021

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä kertoi tiedotustilaisuudessa perjantaina 27.11. uusista pääkaupunkiseudun koronarajoituksista ja -suosituksista.  

Taideyliopisto noudattaa viranomaisten ohjeita ja ottaa käyttöön maanantaista 30.11. alkaen uusia rajoituksia ja linjauksia. Linjaukset ovat voimassa 10.1.2021 asti. 

Tilojen käyttöä, taiteellista toimintaa, kirjastoja ja harrastustoimintaa koskevat rajoitukset eivät kuitenkaan koske Taideyliopiston toimipisteitä Seinäjoella ja Kuopiossa, sillä nämä toimipisteet sijaitsevat alueilla, jotka ovat pandemian perustasolla.

Kaikki Taideyliopiston koronalinjaukset löytyvät kokonaisuudessaan uutisesta Koronaviruksen vaikutukset Taideyliopistoon, päivittyvä uutinen

Taideyliopiston valmiusryhmä kokoontuu seuraavan kerran maanantaina 30.11. Mahdollisista tarkennuksista alla oleviin linjauksiin viestitään mahdollisimman pian.   

Taideyliopiston uudet koronalinjaukset 

Tilojen käyttö 

Taideyliopiston tilojen ulko-ovet suljetaan 30.11.–10.1., ja tiloihin pääsy on mahdollista ainoastaan henkilökohtaisella kulkuavaimella. Taideyliopiston tiloissa tapahtuvaan toimintaan (esim. opinnäytteen tarkastustilaisuus) saapuvat ulkopuoliset vieraat noudetaan rakennuksen ulko-ovelta.  

Tiloissa on vältettävä tarpeetonta oleskelua. Lähtökohtana on, että kasvomaskia käytetään kaikissa yliopiston tiloissa, ellei siihen ole terveydellistä estettä. Tiloissa on myös huolehdittava yliopiston turvallisuusohjeiden noudattamisesta ja turvavälien ylläpitämisestä.   

Opetus 

Opetuksessa siirrytään lähtökohtaisesti kokonaan etäopetukseen.  

Opetus, jota on mahdotonta tai kohtuuttoman vaikeaa järjestää etänä opintosuorituksen tekemiseksi, järjestetään maksimissaan 10 hengen lähiopetuksena. Yli 10 hengen lähiopetusta sekä opetukseen liittyviä harjoituksia ja esityksiä on mahdollista järjestää yliopiston tiloissa yksikön johtajan (dekaani tai avoimen kampuksen osalta opetuksen vararehtori) päätöksellä, jos se on osaamistavoitteiden saavuttamisen kannalta välttämätöntä. 

Tukipalveluita voidaan tarjota ainoastaan opintosuorituksiin liittyviin tehtäviin, esim. tasosuorituksiin.  

Opintoihin liittyvä yksilöharjoittelu ja itsenäinen taiteellinen työskentely sallitaan yliopiston tiloissa. 

Taiteellinen toiminta 

Taiteellinen toiminta jatkuu yliopiston tiloissa ilman ulkopuolista yleisöä. Taiteelliseen toimintaan sisällytetään myös opetukseen ja tutkimukseen liittyvät taiteelliset tilaisuudet.  

Kuvataideakatemian galleriat suljetaan yleisöltä. Asiantuntijavierailut sekä esitarkastuslautakunnan ja tarkastajien työskentely mahdollistetaan galleriatilassa ennakkoilmoittautumismenettelyllä. 

Sibelius-Akatemian ja Teatterikorkeakoulun taiteellisen toiminnan tilaisuuksiin voidaan ottaa seuraamaan arvioivat lautakunnat ja tarkastajat. Mikäli yhteismäärä tilaisuuksissa ylittää 10 henkeä, tekee päätöksen tilaisuuden järjestämisestä akatemian dekaani. 

Muu työskentely sekä sisäiset tilaisuudet 

Muu työskentely jatkuu pääsääntöisesti etänä.  

Taideyliopiston sisäiset tilaisuudet ja kokoukset järjestetään etänä.  

Henkilökunnan ja yksiköiden kauden päättäjäistilaisuuksia ei järjestetä lähitapaamisina. 

Kirjasto 

Kirjaston toimipisteet ovat suljettuina Helsingissä maanantaina 30.11. Palveluiden tarjoamista jatketaan rajoitetusti 1.–18.12. Kirjaston käyttö rajataan ainoastaan Taideyliopiston opiskelijoiden, tutkijoiden ja henkilöstön käyttöön. Kirjastojen rajoitettuihin palveluihin kuuluu aineiston nouto omatoimisesti hyllystä tai tekemällä varaus, jolloin se on noudettavissa varaushyllystä. Aineisto lainataan lainausautomaatilla. Neuvontaa tarjotaan puhelimitse ja sähköpostilla, asiakaspalvelupisteet on suljettu. Muu oleskelu kirjaston tiloissa ei ole sallittua.  

Kirjasto on suljettu 19.12.–10.1. 

Harrastustoiminta 

Yksilö- ja ryhmäharrastustoiminta keskeytetään Taideyliopiston tiloissa. Keskeytys koskee kaikkia harrastusluonteisia toimintoja. Keskeyttäminen ei koske opintoihin kuuluvaa harjoittelua.  

Teatterikorkeakoulun kuntosali suljetaan 10.1. asti. 

Opiskelijaravintolat 

Taideyliopiston opiskelijaravintolat pysyvät toistaiseksi auki, poikkeuksena Musiikkitalon ravintola, joka on kiinni 7.–30.12. Töölön kampuksen opiskelijat voivat ruokailla N-talon opiskelijaravintolassa.