Taideyliopiston Sibelius-Akatemian tukisäätiön hallitus täydentyi kahdella sijoitusammattilaisella

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian tukisäätiön hallitukseen on nimitetty kaksi uutta jäsentä, sijoitus- ja hallitusammattilaiset Eeva Ahdekivi ja Mammu Kaario.

Eeva Ahdekivi ja Mammu Kaario
Eeva Ahdekivi ja Mammu Kaario

Eeva Ahdekivi on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri sekä tohtori (Doctor of Business Administration, DBA) Aalto-yliopistosta. Hän väitteli tohtoriksi vuonna 2016 aiheenaan säätiöiden hallinto ja sijoitustoiminta. Ahdekivi on työskennellyt mm. Conventum-investointipankissa, Pohjola Varainhoidossa, valtion omistajaohjauksessa ja Solidiumissa, sekä viimeksi Hartwall Capitalin toimitusjohtajana. Hän on toiminut Patrian, Tikkurilan ja Terveystalon hallituksissa ja on John Nurmisen säätiön hallituksen jäsen.

Mammu Kaario on koulutukseltaan varatuomari Helsingin yliopistosta sekä MBA Georgia Institute of Technologysta Atlantasta. Tällä hetkellä hallitusammattilaisena toimiva Kaario on mm. Ponssen, Aspon ja CapManin hallitusten varapuheenjohtaja sekä useiden muiden yritysten hallituksen jäsen. Ennen hallitusammattilaisen uraansa Kaariolla on kokemusta johtotehtävistä mm. Partnera Oy:sta, Korona Investistä ja Esperi Care Groupista.

Ahdekiven ja Kaarion nimityksen teki Taideyliopiston hallitus kokouksessaan 31.10.2019.

Muut tukisäätiön hallituksen jäsenet vuonna 2020 ovat Lauri Paloheimo (puheenjohtaja), Tom von Weymarn (varapuheenjohtaja), Tapio Oksanen, Jorma Ollila ja Kaarlo Hilden. Marjaana Helminen jättäytyi pois hallituksesta palveltuaan säätiötä usean vuoden ajan.

Sibelius-Akatemian tukisäätiö perustettiin vuonna 1931 ja se tukee Taideyliopiston Sibelius-Akatemiaa mm. myöntämällä apurahoja musiikin opiskelijoille ja järjestämällä Maj Lind -pianokilpailun.