Taideyliopistolle William Thuringin säätiöltä 150 000 euron lahjoitus

Opiskelijat hymyilevät hississä

Willian Thuringin säätiö tukee taiteen yliopistokoulutusta Suomessa 150 000 euron lahjoituksella. Säätiö tekee lahjoituksen Taideyliopiston Vahvista taiteen voimaa -keräykseen, jolla yliopisto kasvattaa pääomaansa ja tukee strategiansa mukaisten tavoitteiden toteutumista. Lahjoituksen arvo moninkertaistuu keräyksen päättyessä 30.6.2022, sillä valtio tukee jopa 2,5-kertaisella vastinrahalla keräykseen tehtyjä lahjoituksia.

William Thuringin säätiö edistää tieteen, taiteen, koulutuksen, terveydenhuollon ja muun yleishyödyllisen toiminnan kehittämistä Suomessa. Säätiön on perustanut vuonna 1960 asianajaja ja yritysjohtaja William Thuring.

”Taideyliopisto ottaa lahjoituksen vastaan kiitollisuudella. Lahjoitusten merkitys yliopiston toimintaedellytysten vahvistamiselle on korostunut entisestään nyt kun koronapandemia on ajanut taidealan kriisiin ja nuorten taiteilijoiden tulevaisuudennäkymät ovat heikentyneet. Lahjoitusten avulla varmistamme, että opiskelijoillamme on valmiudet menestyä taiteen suunnannäyttäjinä tulevaisuudessa”, sanoo taideyliopiston rehtori Kaarlo Hildén.