Taideyliopisto peruu tapahtumat ja muut yleisötilaisuudet kesäkuun loppuun asti

Koronavirusepidemian vuoksi Taideyliopisto joutuu perumaan kaikki tapahtumat ja muut yleisötilaisuudet 30.6.2020 asti.

Sulkahattu ja kahden henkilön sääret

Taideyliopisto perui aikaisemmin maalikuussa kaikki tapahtumat ja julkiset yleisötilaisuudet toukokuun loppuun saakka.

Osa perutuista tapahtumista siirretään toteutettavaksi myöhemmin tai ne toteutetaan digitaalisesti. Esimerkiksi Kuvataideakatemian opiskelijoiden lopputyönäyttely Kuvan Kevät on siirretty syksyyn ja järjestetään näillä näkymin 10.10.–8.11.2020. Kuvataideakatemian ja Teatterikorkeakoulun yhteisen Saari 2020 -opintokokonaisuuden suunnittelu elo-syyskuulle jatkuu. Kesäkuulle suunnitellut Sibelius-Akatemian kesäakatemian kurssit on peruttu ja parhaillaan selvitetään mahdollisuuksia tarjota joitakin kurssisisältöjä esimerkiksi etäyhteyden tai tallenteiden kautta.  

Myöskään Feel Helsinki -tapahtumaa ei järjestetä 13.6.2020 Musiikkitalossa. Nyt tutkitaan, millaisia mahdollisuuksia yliopistolla on järjestää tapahtuma digitaalisesti ja toteuttaa osa jo suunnitellusta ohjelmasta muiden syksyn tapahtumien yhteydessä.   

Vaikka yleisötilaisuudet on tällä hetkellä peruttu vain kesäkuun loppuun saakka, yliopisto suosittelee yksiköille, että ennen syyskuuta järjestettävät kansainväliset konferenssit siirretään vuoteen 2021.   

Heinä-elokuun vaihteeseen suunniteltu musiikkikasvatuksen kansainvälinen ISME-konferenssi tullaan myös perumaan. Virallisen päätöksen perumisesta tekee kansainvälinen ISME-organisaatio. Samalla arvioidaan mahdollisuutta siirtää ISME-konferenssi järjestettäväksi Helsingissä kesällä 2021. Konferenssimaksujen palautuksesta ja muista peruutuksen seurauksista viestitään myöhemmin.   

Taideyliopistossa toimii valmiussuunnitelman mukainen valmiusryhmä, jota johtaa rehtori Jari Perkiömäki. Koronavirukseen varauduttaessa siihen kuuluvat lisäksi vararehtori Lauri Väkevä, viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Eveliina Olsson, vastaava opintopäällikkö Sanna Kotajärvi-Söderholm, vastaava toimitilapäällikkö Antti Halm ja palvelu- ja henkilöstöpäällikkö Mikael Vänttinen. Ryhmän sihteerinä toimii työsuojelupäällikkö Jyri Pulkkinen. Rehtori on nimittänyt ryhmään uusina jäseninä vararehtori Jaana Erkkilä-Hillin ja päälakimies Annakaisa Koskimäen. Koska kansainväliset asiat eivät enää ole valmiusryhmän työn ytimessä, kansainvälisten asioiden päällikkö Tuovi Martinsen ei jatka valmiusryhmässä. 

Lisätietoja  
Jari Perkiömäki  
rehtori  
050 384 3454