Taideyliopisto keräsi varainhankintakampanjalla yli 3,5 miljoonaa euroa

Lahjoitukset auttavat vahvistamaan taidekoulutusta ja sen kautta koko alaa.

muotokuvat kahdeksasta kampanjassa mukana olevasta kasvosta

Taideyliopiston Vahvista taiteen voimaa -keräykseen tehtiin lahjoituksia yhteensä yli 3,5 miljoonaa euroa. Keräys on osa valtion vastinrahakampanjaa, jolla kartutetaan yliopistojen pääomaa. Valtio myöntää vastinrahaa jokaista yliopiston 15.6.2020–30.6.2022 välillä saamaa lahjoituseuroa kohden. Taideyliopisto toteuttaa pääomansa tuotoilla strategiaansa esimerkiksi kehittämällä taiteen koulutusta ja tutkimusta sekä vastaamalla alan uusiin koulutustarpeisiin.

– Taideyliopiston kokoiselle yliopistolle tämä on hyvä saavutus etenkin aikana, jolloin koronapandemia käytännössä lähes ajoi alas kaiken taiteellisen toiminnan, sanoo Taideyliopiston rehtori Kaarlo Hildén.

Taideyliopiston varainhankintakeräykseen osallistui lahjoituksilla lukuisia yksityishenkilöitä, säätiöitä ja yrityksiä. Suurimpia lahjoittajia ovat olleet mm. Koneen säätiö ja Saastamoisen säätiö sekä kirja-alan vaikuttajat Heikki Herlin ja Otavan Kirjasäätiö.

Taideyliopiston rehtori kiittää kaikkia lahjoittajia siitä, että he ovat nähneet Taideyliopiston arvon tulevaisuuden taiteilijoiden kouluttajana ja taiteellisen tutkimuksen edelläkävijänä.

”Lahjoitukset mahdollistavat osaltaan sen, että voimme tarjota nuorille taiteilijoille heidän ansaitsemaansa huipputason koulutusta tulevaisuudessakin. Kasvaneen pääoman tuotoilla voimme myös vahvistaa vielä nuorta taiteellisen tutkimuksen alaa. Lisäksi lahjoituksilla on suuri symbolinen arvo kriisien kurittamalle taidealalle: taiteella on ollut ja tulee aina olemaan tukijoita. Nuorille taiteilijoille tämä tuo toivoakseni uskoa siihen, että taiteella on merkitystä,” sanoo Hildén.