Syksyllä Kuva/Tilassa Kandinäyttely ja vierailijoita Splitin taideakatemiasta

Kuva/Tila -gallerian sisätila
Petri Summanen

Kuvataideakatemian Kuva/Tila -gallerian toinen näyttelyvuosi alkaa Taideyliopiston lukuvuoden käynnistyessä syyskuun puolivälissä. Syksyllä Kuva/Tilassa nähdään vuoden 2022 Kandinäyttely ja sen jälkeen galleria saa vieraita Splitin taideakatemiasta.

Kandinäyttelyssä niin huipputeknologiaa kuin retrotekniikoitakin

Kandinäyttelyn 27 kuvataiteen kandidaatin tutkintoaan viimeistelevää taiteilijan teokset ovat esillä Kuva/Tilassa ja muissa Myllyn tiloissa 16.9.–9.10. Näyttely on hyvä tilaisuus katsastaa, millaiset työskentelytavat ja aiheet kiinnostavat kuvataiteen nuorta polvea juuri nyt.

Näyttelyssä nähdään muun muassa videotaidetta, keramiikkaa, löydettyjä luonnonmateriaaleja, grafiikkaa, digitaalisia ja painettuja julkaisuja, valokuvia ja maalauksia. Tänä vuonna huipputeknologian ohella kiinnostutaan myös analogisista tekniikoista, kuten valokuvan vedostamisesta käsin paperille. Näyttelyllä ei ole yhteistä teemaa, mutta materiaaleihin liittyvien ja esteettisten pohdintojen lisäksi esimerkiksi sota, pakolaisuus ja sukujuuret näkyvät aihevalinnoissa. Useasta teoksesta henkii välittäminen ja solidaarisuus. Lue Kandinäyttelyn osallistujien ajatuksia tästä artikkelista.

Vierailijoita Splitin taideakatemiasta loka-marraskuussa

Joukko Kuvataideakatemian opiskelijoita esiintyi syksyllä 2019 näyttelyssä Multimedia Cultural Centressä (MKC) Kroatian Splitissä. Näyttelykutsun esitti Splitin taideakatemia (UMAS). Koronapandemian vuoksi Splitin taideakatemian opiskelijoiden vastavierailu Helsinkiin siirtyi kahdella vuodella, mutta syksyllä 2022 toivotamme heidät tervetulleiksi Kuvataideakatemiaan. Splitin taideakatemian vaihtonäyttely on esillä Kuva/Tilassa 21.10–13.11.2022.

Tapahtumia syksyllä Kuvataideakatemiassa ja Sörnäisten kampuksella

Saastamoinen Foundation Keynote sarja jatkuu tänä syksynä kuvataiteilija Sonia Boycen vierailulla Kuvataideakatemiaan. Venetsian biennaalissa Kultasella leijonalla palkittu pitkän linjan brittitaiteilija pitää avoimen yleisöluennon keskiviikkona 14.9. klo 17, paikkana on Tanssin talo Kaapelitehtaalla. Paikat täytetään saapumisjärjestyksessä, ja Kuvataideakatemian opiskelijoille on varattu oma kiintiö paikkoja. Lue lisää artikkelista.

Uniarts Fest valtaa Sörnäisten kampuksen lauantaina 17.9. Sörnäisiin on syntynyt vilkas kulttuurikortteli, kun Kuvataideakatemia muutti Teatterikorkeakoulun naapuriin, uuteen Mylly-rakennukseen viime syksynä. Mitä kaikkea kampuksella tapahtuukaan – tule tutustumaan avointen ovien päivänä. Luvassa esityksiä, musiikkia, taidemyyjäiset, opastettuja kierroksia kampuksella ja paljon muuta! Lue lisää ohjelmasta festivaalin verkkosivuilta.

Studia Generalia, Sörnäisten kampuksen ensimmäinen avoin luentosarja käynnistyy syyskuussa. Taide eettisten kysymysten risteyksessä -luentosarja haastaa taiteen opiskelijoita, tutkijoita ja opettajia pohtimaan taiteen moraalisia ulottuvuuksia yhdessä vierailijapuhujien kanssa. Kaikille avoimet luennot järjestetään Sörnäisten kampuksen tiloissa 7.9.–16.11.2022. Lue lisää ja tutustu ohjelmaan!

Tapahtumaohjelma päivittyy syksyn aikana. Katso kaikki tapahtumat: uniarts.fi/tapahtumat

Kuva/Tila, Sörnäisten rantatie 19. Näyttelyt avoinna ti–su 11–18. Vapaa pääsy.