Suo­ri­ta tai­deo­pin­to­ja avoi­mes­sa yli­opis­tos­sa – il­moit­tau­tu­mi­nen syk­syn ope­tuk­seen alkaa 4.8.

Taiteen vapaan kentän freelancereille yrittäjyys- ja työelämätaitojen opinnot ovat ensi vuonna maksuttomia.

Opiskelija kantaa toista opiskelijaa olkapäällään

Taideyliopiston avoin yliopisto tarjoaa monipuolista opetusta musiikin, teatterin, tanssin, kuvataiteen, taidehallinnon ja taidealan työelämävalmiuksien aloilta. Avoimessa yliopistossa voi suorittaa yksittäisiä kursseja tai laajempia opintokokonaisuuksia.  

Avoimen yliopiston kurssit antavat mahdollisuuden tutustua taiteen korkeakouluopintoihin, täydentää ammatillista osaamistasi tai virkistyä taiteen parissa. Syksyn 2022 opintotarjontaan kuuluu kursseja esimerkiksi taideteoriasta, eri tanssi- ja musiikkilajeista, taidekasvatuksesta, draaman kirjoittamisesta ja näyttelemisestä.  

Ilmoittautuminen opetukseen on käynnissä 4.8.–24.8.2022. Tutkinto-opetukseen integroidun opetuksen ilmoittautumisaika päättyy jo 16.8.  

Tutustu opintotarjontaan kurssikalenterissa 

Freelancereille kurssit maksuttomia 

Taideyliopisto tarjoaa lukuvuonna 2022–2023 taiteen vapaan kentän freelancereille maksuttomia avoimen yliopiston yrittäjyys- ja työelämätaitojen opintoja. Opintojen maksuttomuudella halutaan tukea kulttuurialan vapaan kentän toimijoita koronakriisistä palautumisessa.  

Tutustu yrittäjyys- ja työelämätaitojen opetustarjontaan täällä 

Muista myös syyslukukaudella 2022 toteutettava Taideyliopiston ensimmäinen esihautomo-ohjelma, joka tarjoaa tukea taidealan liikeideoiden kehittämiseen ja yrittäjyyteen.

Lue lisää esihautomo-ohjelmasta

Tutkinto-opiskelijaksi avoimen väylän kautta 

Taideyliopiston Arts Management, Society and Creative Entrepreneurship -maisteriohjelmaan voi seuraavan kerran hakea keväällä 2024 avoimen yliopiston väylää pitkin eli suorittamalla tarvittavan määrän alan opintoja avoimessa yliopistossa. Syksyllä alkava taiteen vapaan kentän johtamisen ja projektinhallinnan Pyörre -opintokokonaisuus soveltuu uutena kokonaisuutena väyläopinnoiksi. Avoimen väylä oli ensimmäistä kertaa käytössä maisteriohjelmaan keväällä 2021. 

Lue lisää avoimen väylästä