Studia Generalia 2022 tutkii taidetta eettisten kysymysten risteyksissä

Tervetuloa seuraamaan Sörnäisten kampuksen ensimmäistä avointa luentosarjaa!

Studia Generalia 2022

Voiko taidetta irrottaa moraalisista ja poliittisista kysymyksistä?

Taide eettisten kysymysten risteyksessä -luentosarja kysyy, kenen tarinoita kerromme taidetta tehdessämme, opettaessamme ja tutkiessamme.

Luentosarja ottaa kiinni sensitiivisyyden ja itsesensuurin rajasta, menneisyyden teosten käsittelemisestä sekä väkivallan vastustamisesta taiteen avulla. Luennot tarjoavat mahdollisuuden pohtia, miten taiteen merkitys ja taidekeskustelu ovat muuttuneet. Samalla sarja avaa näkymiä tulevaan — kuinka voimme uudistua eettisesti kestävästi?

Idea sarjan toteuttamiseen syntyi Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun lehtori Jukka von Boehmin sekä Taideyliopiston Research Hubin professori Anita Sepän akatemiarajoja ylittävästä yhteistyöstä. He toivovat luentojen tavoittavan laajasti kuulijoita, jotka ovat kiinnostuneita Taideyliopistossa tehtävästä tutkimuksesta, taiteesta ja opetuksesta.

”Sarjan mahdollistamat kohtaamiset tarjoavat tilaisuuden ravistella tuttuja aiheita ja käytäntöjä”, von Boehm ja Seppä kertovat. ”Lisäksi haluamme avata Taideyliopistossa työskentelevien taiteilijoiden, opettajien ja tutkijoiden ajattelua ja toimintaa yleisölle.”

Luentosarja järjestetään keskiviikkoisin klo 18–20, 7.9.–16.11.2022 Sörnäisten kampuksella. Kokonaisuus pitää sisällään 10 luentoa, joista osa pidetään suomeksi ja osa englanniksi.

Tervetuloa mukaan keskusteluun!

Kaikki Studia Generalia -luennot ovat yleisölle avoimia. Luennot myös videoidaan mahdollisuuksien mukaan.